Connery

Knight and Day

Der er dømt Diaz show og Cruise control, i denne herlige action komedie

4 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og info:
Drengerøvs faktor: 100 %

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor)
Knight and Day - Trailer

Da June Havens (Cameron Diaz) en sen nat møder den mystiske Roy Miller (Tom Cruise) på et fly, tror hun, at hun har mødt drømmefyren. Drømmen bliver dog hurtigt til et mareridt. Det viser sig nemlig, at Roy er super-spion og for at redde sit eget og Junes liv, er han uheldigvis nødsaget til, at slå de øvrige passagerer, inklusiv piloterne ihjel. Som han selv siger: ”It’s just one of those things.”


ANNONCE
SF-Film - Knight and Day SF-Film

Men i spionverdenen er det ikke alting, der er som det ser ud til. June begynder, at tvivle på om den excentriske Roy nu også taler sandt, eller om han måske i virkeligheden en dobbeltagent. Hun er derfor splittet mellem følelser og fornuft. Hun er forelsket i Roy, men ved ikke om hun kan stole på ham. Hun må derfor være snarrådig og tænke som en ægte spion, for at kunne træffe det rette valg.


ANNONCE
SF-Film - Knight and Day SF-Film

Før June ved af det, er hun involveret i hæsblæsende ”katten efter musen” jagt, der fører hende og Roy verden rundt. Hans mission er at beskytte et særligt kraftigt batteri, med helt afgørende betydning for den globale sikkerhed. Hvis det kommer i de forkerte hænder, kan det nemlig være dødbringende.


ANNONCE
SF-Film - Knight and Day SF-Film

Knight and Day henter især sin inspiration i de gamle spionfilm og serier fra 50’erne og 60’erne. Det er en sjat Mission Impossible, blandet med en god position James Bond og toppet af med lidt Mr. And Mrs. Smith. Det hele er lidt ”tongue-in-cheek”. Det er endda som om Tom nogle gange lige blinker en gang til kameraet for, at lade os vide, at det blot er for sjov og filmen ikke skal tages seriøst overhovedet, hvilket på en måde er ganske befriende.


ANNONCE
SF-Film - Knight and Day SF-Film

Tom Cruise selv er tydeligvis også på charme offensiv efter bl.a. , som folk har svært ved at tilgive ham for.

Komedien Tropic Thunder, hvor Cruise spiller en fuldkommen vanvittig film producent, gav ham i den grad hans street credit tilbage, mens Knight and Day underligt nok ikke gjorde store indtryk på publikum.


ANNONCE
SF-Film - Knight and Day SF-Film

Tom er ellers i topform som super-spionen Roy Miller. En karakter der er skræddersyet til Cruise, hvor han nærmest parodierer og får lov til at gøre grin med sig selv og hans til tider ”lettere” maniske adfærd. Diaz har ikke set så lækker ud i lang tid og kemien imellem dem, er ikke til at tage fejl af.


ANNONCE
SF-Film - Knight and Day SF-Film

Selve historien er veloplagt og underholdene. Filmen er fyldt med masser af sjove scener og fede action sekvenser. Ganske få ”skønhedsfejl” gør, at den trækker lidt ud hen over midt, men det er småting og hurtigt glemt hen ad mod filmens slutning.


SF-Film - Knight and Day SF-Film

Knight and Day er med andre ord så tæt på perfekt drengerøvs underholdning, som man overhovedet kan komme og der findes ingen bedre end Tom Cruise til, at levere den!



Knight and Day udkommer den 23. november på Blu-ray og dvd.


ANNONCE
Teknisk information:

Original titel: Knight and Day

Produktionsland og år: USA, 2010

Instruktør: James Mangold

Medv: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard, Viola Davis, Jordi Molla og Paul Dano

Genre: Action/Komedie

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS HD-MA

Længde: 116 min.

Dansk biograf premiere: 22. juli 2010

Biodistributør: SF-Film


ANNONCE
Ekstra materiale:

-Wilder Knights and Crazier Days

-Boston Days and Spanish Knights

-Knight and ”Someday”: Featuring the Black Eyes Peas and Tom Cruise

-Viral Videos

-Exclusive: Not Your Regualr Spy

-Hightlights: Excerpt form Wilder Knights and Crazier Days


Del

Seneste nyt

Annonce