Connery

Klimabevidste danskere revolutionerer vaskevaner: Koldvask vinder indpas

Vask på koldere grader!

Et nyt skifte i danskernes vaskevaner har taget landet med storm, og det handler om at skrue ned for temperaturen.

Ifølge en omfattende rapport fra Electrolux har flere og flere danskere droppet de høje vasketemperaturer og foretrækker nu at vaske tøj ved kolde 30 grader.

På blot to år er antallet af danskere, der har taget denne miljøvenlige tilgang, steget med hele 7 procent, hvilket svarer til over 400.000 mennesker.

Denne stigning afspejler en øget bevidsthed om de miljømæssige og økonomiske fordele ved mere bæredygtige vaskevaner.  Den seneste store rapport fra Electrolux viser, at mange danskere har taget det første skridt i retning af en mere bæredygtig livsstil ved at ændre deres vaskevaner. I dag vælger flere danskere at vaske tøj ved 30 grader i stedet for de traditionelle 40 eller 60 grader, som var normen i 2020.

Denne ændring i vaskevaner afspejler en stigende bevidsthed om fordelene ved at vælge mere bæredygtige metoder, da det ikke kun forlænger tøjets levetid, men også markant reducerer CO2-udledningen.

"Electrolux har store bæredygtige ambitioner, men vi ved, at det er nemmest at starte i det små. Mere end tre ud af fire danskere er villige til at gøre en forskel for at hjælpe miljøet. Vi ser en positiv udvikling i danskernes og europæernes vaskevaner, og vi ønsker at fortsætte med at forbedre og påvirke dem. De små skridt, vi tager sammen, kan gøre en stor forskel," udtaler Vanessa Butani, direktør for bæredygtighed hos Electrolux.

Desværre er der stadig en vis skepsis blandt danskerne, der forhindrer halvdelen i at skifte til 30-graders vask som det primære valg. Rapporten forklarer, at dette skyldes manglende viden og tvivl om effektiviteten af koldere vaske.

Når vi vasker tøj, er det vigtigste for mange af os stadig, at det fjerner dårlig lugt, pletter og bakterier. Og det er netop årsagen til, at mange stadig undgår at skrue ned på 30 grader. I

følge rapporten er følgende tal interessante:

Næsten 4 ud af 10 er usikre på, om tøjet bliver rent.

3 ud af 10 er usikre på, om tøjet bliver fri for bakterier.

Cirka 3 ud af 10 er bange for, at tøjet ikke bliver lugtfrit.

Dog kan man opnå samme kvalitet i vasken ved lavere temperaturer med en moderne vaskemaskine og det rette vaskemiddel. René Meng, produktspecialist hos Electrolux, opfordrer derfor flere forbrugere til at tænke over deres forbrug og vælge mere bæredygtige vaskemetoder, som kan hjælpe med at reducere energiforbruget og beskytte miljøet.

Hvad vasker du på?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce