Connery

Klar til Fast & Furious 9? Her er alt du skal vide inden

Advertisement

Det varer ikke længe, før vi kan se det niende og næstsidste kapitel i det officielle Fast & Furious-franchise - og som det har set ud fra diverse trailers og klip, så bliver det endnu en vild og voldsom omgang!

Men hvad bør du egentlig vide, inden du sætter dig ind i biografmørket med et bæger popcorn og ser niende runde med Dominic Toretto og co.?

Det har vi kigget nærmere på! Vi har også kigget nærmere på danske Thue Ersted Rasmussen, der spiller milliardær og bagmand til Doms bror, Jakob (John Cena).  


Hvor er vi henne i universet?

I den foregående film i franchiset Fast & Furious 8 så vi Dom forråde sin ‘familie’ for cyberterroristen Cipher, fordi hun kidnappede hans søn. Det lykkedes dem at slippe fri fra Ciphers greb og igen blive genforenet med familien.

Men så har Dom endnu en hemmelighed! Og Fast & Furious 9 følger lige efter Fast & Furious 8. 

ANNONCE
Dom (Vin Diesel) og brormand Jakob (John Cena) - Foto: © 2021 Universal Pictures - Klar til Fast & Furious 9? Her er alt du skal vide inden Dom (Vin Diesel) og brormand Jakob (John Cena) - Foto: © 2021 Universal Pictures

Hvad handler Fast & Furious 9 om?

Dom Torretto viser sig at have en bror, som aldrig på noget tidspunkt har været nævnt tidligere i franchiset. Han går under navnet Jakob Torretto (John Cena) og arbejder sammen med fjenden fra den foregående film, Cipher - foruden hans team-up med fjenden, så har Jakob også en personlig vendetta imod Dom. 

Hvorfor har Jakob holdt sig skjult, og hvorfor har Dom  holdt ham hemmelig? Det vides endnu ikke. Men han er på banen - og han er ude efter hævn!

ANNONCE
Thue Ersted Rasmussen (tv.) Foto: Giles Keyte/Universal Pictures - Klar til Fast & Furious 9? Her er alt du skal vide inden Thue Ersted Rasmussen (tv.) Foto: Giles Keyte/Universal Pictures

Danske Thue Ersted Rasmussen i kæmpe rolle i Fast & Furious 9

Udstyret med Armani jakkesæt, smykker og et prangende ur til en halv million kroner giver Thue den som milliardær og bagmand til Doms bror, Jakob. Det går ikke stille for sig!
 
Som en af filmens skurke fik Thue også nogle scener med en anden af Fast & Furious-franchisets imponerende skurke, nemlig underskønne Charlize Theron som Cipher. Heldigvis udviklede Justin Lin scenen, så hvad der skulle have været en dags optagelser, blev udvidet til tre dages optagelser på Fast & Furious settet. Wow!

 
Hvordan franchiset har ændret sig over årene?


Fast & Furious er gået fra bilnørderi til moderne heist-fortællinger, hvor vi får fokus på sammenhold, mandehørm og familie frem for motorolie, mandehørm og gaderæs.
Idag et af de største og hurtigste franchises ever!
 
Og  en ting er sikkert - Fast & Furious 9 har lovet at vende tilbage til værkstedet og bilnørderiet, mens traileren lover os, at drengene bliver skudt ud i rummet i deres biler. Der bliver fart på!

ANNONCE
Vin Diesel som Dom i F9 - Foto: © 2021 Universal Studios - Klar til Fast & Furious 9? Her er alt du skal vide inden Vin Diesel som Dom i F9 - Foto: © 2021 Universal Studios

Hvilken rækkefølge skal filmene ses i?


Der har i løbet af franchiset 20 år lange forløb været en række hop og skift i den kronologiske rækkefølge af filmene. Hvis du overvejer at gense hele universet inden Fast & Furious 9 får premiere, så er dette den kronologiske rækkefølge i forhold til handling:

"The Fast and the Furious" (2001)
"2 Fast 2 Furious" (2003)
"Fast & Furious" (2009) 
"Fast Five" (2011) = “Fast & Furious 5”
"Fast & Furious 6" (2013)
"The Fast and the Furious: Tokyo Drift" (2006)
"Furious 7" (2015) = “Fast & Furious 7”
"The Fate of the Furious" (2017) = “Fast & Furious 8”
“Hobbs & Shaw” (2019)
“Fast and Furious 9” (2021)

Hobbs and Shaw-spin-off’en fra 2019 figurerer et sted sent i franchiset, men har ikke nogen decideret timeline i forhold til hvordan den går i spænd med resten.


De 3 største spørgsmål til Fast & Furious 9, vi glæder os til at få svaret på:

ANNONCE
Dom (Vin Diesel) og Jakob (John Cena) - Foto: © 2021 Universal Pictures - Klar til Fast & Furious 9? Her er alt du skal vide inden Dom (Vin Diesel) og Jakob (John Cena) - Foto: © 2021 Universal Pictures

Hvorfor har Dom aldrig nævnt Jakob?

Hvordan kan man holde en bror skjult i så mange film og hvor har han været i alt den tid?

Han i F9 - Foto: © 2021 Universal Pictures - Klar til Fast & Furious 9? Her er alt du skal vide inden Han i F9 - Foto: © 2021 Universal Pictures

Hvordan overlevede Han bilulykken?

I Fast and Furious: Tokyo Drift døde karakteren Han (Sung Kang) i en ulykke, som senere viste sig at være orkestreret af Doms tidligere fjende, Deckard Shaw (Jason Statham).
Han blev genintroduceret i Fast & Furious (2009), som foregår INDEN Tokyo Drift - men i Fast and Furious 9 er det første gang, at Han ses i live efter Tokyo Drift-handlingen. 

ANNONCE
Helen Mirren som Queenie Shaw i F9 - Foto: © 2021 Universal Studios - Klar til Fast & Furious 9? Her er alt du skal vide inden Helen Mirren som Queenie Shaw i F9 - Foto: © 2021 Universal Studios

Hvor er Hobbs og Shaw?

Efter Luke Hobbs og Deckard Shaw fik deres solofilm i 2019, så er de ikke at spotte i Fast & Furious 9-traileren, og figurerer heller ikke på rollelisten. Hvad mon de laver, mens Dom og co. er på mission?

Et bud? Da 10’eren bliver den helt store finalefilm, så kan vi nok godt regne med, at de gemmer alle de store navne til en sidste endegyldig Avengers: Endgame-agtig opsætning med alle karaktererne i en bragende finale. 

ANNONCE
Fast & Furious 9 er klar, er du? - Foto: © 2021 Universal Pictures - Klar til Fast & Furious 9? Her er alt du skal vide inden Fast & Furious 9 er klar, er du? - Foto: © 2021 Universal Pictures

Hvad er planen med Fast & Furious 9?
 

Fast & Furious 9 er indtil videre bekræftet som værende den næstsidste film i den officielle franchise. Vin Diesel har udtalt, at han vil afslutte den officielle historie med to kapitler, hvor kapitel 10 bliver den endegyldige afslutning.

Foruden den officielle tidslinje, så er der desuden blevet bekræftet en spinoff med pigerne fra franchiset, som indtil videre ikke har nogen detaljer om produktionen, og så har vi også fået bekræftet Hobbs & Shaw 2.

Fast & Furious-franchiset har med andre ord en masse i støbeskeen endnu.

Se filmens trailer herunder.

Fast & Furious 9 får biografpremiere 24. juni.

ANNONCE
Fast & Furious 9 - Trailer m. danske undertekster
Del

Seneste nyt

Annonce