Verden
Kim Jong Uns søster melder ud: “Vi lægger ikke vores atomvåben fra os”
Det internationale samfund har forsøgt at få Nordkorea til at opgive deres atomprogram siden deres første test i 2006.
Det nordkoreanske regime har igen grebet megafonen og mindet verden om, at de stadig er bevæbnede til tænderne og ikke har nogen planer om at lave om på det.
Denne gang er det ikke lederen selv, men hans søster, Kim Yo Jong, der udtaler sig på regimets vegne.
Og hvis man troede, hun bare er “lillesøster”, tager man fejl.
Hun betragtes bredt som den næstmest magtfulde person i Nordkorea og hendes ord vejer tungt i Pyongyang.
Ingen tryllekunst eller trusler ændrer noget
Kim Yo Jong slog tirsdag fast, at Nordkoreas status som atomvåbenmagt ikke kan ændres, uanset hvor meget USA, Sydkorea og Japan beder om det.
Meldingen kom som svar på en fælles udtalelse fra de tre landes udenrigsministre, som i sidste uge genbekræftede deres ønske om en “fuld denuklearisering” af Nordkorea.
Men Kim Yo Jong gjorde det klart, at Nordkorea er færdige med at lytte til den slags:
“Vores status som atomvåbenmagt, og vores stærke atomafskrækkelse, er resultatet af fjendtlige trusler udefra. Den ændres ikke, uanset hvor desperat nogen nægter det.”
Nu er der ingen vej tilbage
Det internationale samfund har forsøgt at få Nordkorea til at opgive deres atomprogram siden deres første test i 2006.
Men alt tyder på, at dét tog for længst er kørt. Nordkorea har bygget et arsenal, de nægter at skille sig af med og ifølge flere eksperter er de for længst ovre stadiet, hvor nogen form for aftale kunne overbevise dem om at skifte kurs.
Donald Trump kaldte endda Nordkorea en “nuklear magt” og overvejede flere møder med Kim Jong Un under sin første præsidentperiode.
Men selv ikke den overraskende bromance førte til konkret afrustning. Og nu har lillesøsteren meldt klart ud:
“Vi er ligeglade med, om nogen anerkender os eller ej. Vores valg ændrer sig ikke. Det kan ikke omgøres med hverken magt eller manipulation.”
Med andre ord: Der kommer ikke til at ske noget som helst, medmindre Nordkorea selv beslutter det – og det er der absolut intet, der tyder på, de har lyst til.