Connery

Kig på Sony PSP

Et kig på Sony PlayStation Portable og fire spil fra EA Games.

Håndholdte konsoller har længe været en beskeden oplevelse med hensyn til grafisk kvalitet. Reelt har Nintendo domineret markedet med deres Gameboy og Gameboy Advanced systemer, som dog har enten manglet eller kun har haft meget begrænset mulighed for 3D grafik. Dette bliver der rettet op på nu og i den kommende tid. For nyligt kom Nintendo med deres DS konsol, der har to skærme til spillet, hvoraf den ene er trykfølsom. 3D er en selvfølge i spil i dag, hvilket Nintendo DS, da også understøtter. Men de får ikke markedet for dem selv. En konkurrerende håndholdt konsol fra Sony er på vej til det danske marked.
ANNONCE
Kig på Sony PSP
Jeg har haft den nye Sony PlayStation Portable (PSP) til låns i fire dage sammen med fire spil fra EA. Det er ikke lang tid til at teste noget af det hotteste hardware der fås, men her kommer en forsmag af hvad vi kan forvente os af PSP"en og spillene, når de kommer på markedet til september her i landet.

Konsollens funktioner og muligheder

Sony PSP får regnekraft der ikke er langt fra PS2 konsollen, og grafikken og spillene vil derfor være næsten lige så flotte. Konsollen i sig selv vejer kun 280 gram, og har en stor klar TFT skærm i bredformat til at vise både spil, billeder og film. Derudover kan den også afspille MP3 og ATRAC komprimeret musik.

Spil og film kommer på Sonys nye UMD (Universal Mini Disc), der er væsentligt mindre end en standard CD, og kommer i en beskyttende indkapsling. Lyden leveres af de indbyggede stereohøjtalere, som giver en god lydkvalitet, selvom de dog ikke kan spille ret højt.
ANNONCE
Kig på Sony PSP
PSP har et væld af forbindelsesmuligheder. Dette omfatter en Memory Stick Duo port, USB port, infrarød og indbygget WiFi understøttelse for trådløst netværk. Så der er gode muligheder, hvis man vil udveksle data, eller forbinde med en anden PSP i multiplayerspil.
ANNONCE
Kig på Sony PSP
Spillene

Fra EA Games ser vi her på Need For Speed Underground Rivals, NFL Street 2 Unleashed, NBA Street Showdown og Tiger Woods PGA Tour. Vores udgaver er de amerikanske versioner, så små ændringer kan forekomme når de udkommer i Europa.
Kig på Sony PSP
Need For Speed Underground Rivals er en håndholdt udgave af de utroligt populære Underground spil, som bl.a. er kendt fra PC. Spillet handler om at tune og style sin bil og så selvfølgelig at vinde løb. De handler om at tjene penge til sin bils modefikationer, hvilket kræver sejre.

Af de spil vi testede, havde Underground Rivals den klart mest imponerede grafik. Ikke bare er den detaljeret og banerne er meget varierede, det går også hamrende hurtigt, når man racer rundt på vejene i jagten på sejrene. Desværre kan man opleve små fald i hastigheden, når der er rigtigt meget gang i den.

Spillets lyd og musik er meget passende, og hele 33 numre udgør soundtracket. Man kan fjerne numre fra listen, skulle der være nogle man ikke er tilfreds med. En fin feature.
ANNONCE
Kig på Sony PSP
Spillet indeholder 10 baner og 20 forskellige biler, der hver kan ændres med styling og tuning. Den rent visuelle styling er gratis, men kræver at man gennemfører dele af spillet, før de låses op. Banerne møder man flere gange i spillet, dog kører man dem typisk spejlvendt eller i modsat retning, når man når til dem igen.
ANNONCE
Kig på Sony PSP
Spillet er grundlæggende delt op i en Quick Play og en Curciut Mode. Førstnævnte er meget passende, hvis man kun har tid til et kort spil på sin PSP. Dette er eksempelvis et enkelt løb eller et Nitrous Run, hvor man får Nitro til at booste sin bil for hvert checkpoint. Circuit Mode er en større samling af løb, der låses op løbende som man gennemfører.

Underground Rivals er et flot PSP spil med god underholdningsværdi og er dejligt let at gå til.

NBA Street Showdown er basketball på gadeplan. Det handler ikke blot om at dunke, men også om at gøre det med stil.
ANNONCE
Kig på Sony PSP
Som noget forholdsvist unikt, kan man gemme sit spil inde i kampene, og fortsætte hvor man slap senere. En rar funktion, hvis man er på farten med sin PSP, og ikke kan fortsætte en kamp.
Kig på Sony PSP
Grafikken i spillet er god, uden at være blændende og hip-hop musikken passer meget godt ind i street-stilen. Et fint spil, hvis man ønsker basket til sin PSP.

NFL Street 2 Unleashed er endnu et spil hvor sporten er hevet helt ned på gadeplan. Det er forholdsvist nemt at gå til, såfremt man er lidt inde i reglerne for amerikansk fodbold. Der er tale om en konvertering af PS2 titlen NFL Street 2, så her ses et eksempel på, at PSP er omtrent lige så kraftfuld.
ANNONCE
Kig på Sony PSP
Spillet har ud over en Quick Play også en række mere dybdegående spilmuligheder. Bl.a. kan man starte sit eget hold, som skal trænes og derefter møder hold med NBA stjerner.
Kig på Sony PSP
Tiger Woods PGA Tour var min favorit af de fire spil vist her. Jeg har aldrig spillet golf, men på PSP fungerer det glimrende, og jeg fandt gameplayet yderst fængende.

Der er selvfølgelig tale om et golfspil, men i modsætning til flere af de andre titler, så er der ikke stilpoint og styling. Titlen er helt rendyrket, og gudskelov for det. Underholdningsværdien i et rigtigt golfspil lader i hvert fald til at være nok for mig.
ANNONCE
Kig på Sony PSP
Man får lov til at prøve sig selv af som Tiger Woods, og kan på 12 forskellige baner bevise, at det er en smal sag at være lige så god. I mit første spil startede jeg med at ende seks slag over par, men fik hurtigt lært teknikken. Køllen svinges med den analoge styring på PSP'en, og kræver lidt tilvænning. For at lære det grundlæggende, tog jeg den lille indbyggede tutorial der er i spillet. Det forbedrede mit spil betydeligt.
ANNONCE
Kig på Sony PSP
Grafikken i spillet er nydelig og flydende. Det er ikke helt så detaljeret som i eksempelvis PC udgaven, men det skuffer på ingen måde. Spillets gameplay er gennemført, og skulle give timevis af underholdning. Eneste ting jeg manglede, var at kunne kaste med golfkøllen efter et kikset slag. Dem havde jeg også nogle stykker af...

Om alle spillene gælder det, at der er forholdsvist lange loadetider når spillet og banerne indlæses. Det er let over 30 sekunder hver gang, hvilket kan være lidt trættende, nu hvor det er en håndholdt konsol vi har med at gøre. Med hensyn til multiplayer, så har alle spillene denne mulighed. Dog kunne dette ikke testes eftersom jeg kun havde en konsol.

Batteritiden på en PSP er da heller ikke mere end 4-5 timer på en opladning, så den flotte grafik bruger meget energi.

Sony PSP mangler på ingen måde titler, når den udkommer til september her i landet. Prisen på over 2000 kr. for maskinen skræmmer lidt, men spiludvalget og de mobile muligheder lokker.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce