Connery

Kia XCeed - ny urban crossover

Se billederne af den nye CUV

Kia er klar med en ny bil, i et nyt segment. Bilen hedder Kia XCeed, og som navnet antyder, er den baseret på Kias populære Ceed-model. 

Den nye vogn falder på plads i crossover utility vehicle-klassen (CUV), og er et forsøg på at kombinere de praktiske egenskaber fra en SUV med udseendet og køreegenskaberne fra en hatchback. 

"KIA XCeed imødekommer den stigende efterspørgsel efter mere emotionelle og dynamiske biler i forhold til en SUV’er – både hvad angår udseende og køreegenskaber. Men kunderne vil ikke gå glip af de praktiske egenskaber, som de får i en større bil. Vores nye CUV opfylder de behov med et markant og moderne design til et rummeligt og fleksibelt karrosseri. KIA XCeed kombinerer styrkerne fra en hatchback og en SUV - og byder dermed de europæiske kunder på noget friskt og anderledes." lyder det fra Emilio Herrera, der er COO hos KIA Motors Europe. 

XCeed produceres, som resten af Ceed-serien i Europa, på Kias fabrik i slovakiet. 

I forhold til Ceed hatchback, er akselafstanden den samme, men overhænget på XCeed er 25 mm længere foran og 60 mm længere bagtil. 

Den nye model vil kunne fås i 12 forskellige lakfarver inklusive den dynamiske nye farve Quantum Yellow, som fås eksklusivt til XCeed.

Indvendigt viderefører KIA XCeed den moderne kabineindretning fra de øvrige Ceed-modeller med en skulpturel midterkonsol, som er vinklet en smule mod føreren. Med sin lavere hoftelinje end de højere SUV-modeller og den hævede frihøjde i forhold til de konventionelle hatchbacks giver KIA XCeed førerne en mere sporty køreposition med bedre udsyn over vejen.

Et infotainmentsystem med ”flydende” touchscreen pryder instrumentpanelet, mens den nederste del af instrumentpanelet er udstyret med en række touch funktioner, drejekontakter og kontakter til betjening af audiosystemets volumen, varme og ventilation. Disse betjeningselementer er særdeles ergonomiske og designet, så føreren kan foretage hurtige ændringer af kabinemiljøet uden at fjerne øjnene fra vejen i længere tid end højest nødvendigt.


KIA XCeed drives af et udvalg af turbomotorer med højt omdrejningstal

XCeed fås med tre forskellige benzinmotorer med turbo og direkte indsprøjtning (T-GDi). Den 3-cylindrede 1,0-liters T-GDi-motor yder 120 hk og et drejningsmoment på 172 Nm, mens den 4-cylindrede 1,4-liters T-GDi-motor leverer 140 hk og et drejningsmoment på 242 Nm. Og som den kraftigste motor i XCeed-modelprogrammet fås den højtydende 1,6-liters T-GDi-motor, som også ligger i Ceed GT og ProCeed GT. Med en ydelse på 204 hk og et drejningsmoment på 265 Nm over et bredt spektre af omdrejning er 1,6-liters T-GDi-motoren det perfekte match til bilens evne til at klare en lang række kørselssituationer.

KIA XCeed fås desuden med to forskellige Smartstream-motorer - de reneste dieselmotorer, mærket nogensinde har produceret, og de mest brændstofeffektive i modelrækken. 1,6-liters Smartstream-motoren tilbydes med enten 115 hk eller 136 hk.

Med undtagelse af 1,0-liters T-GDi-motoren kan alle motorer kombineres med 6-trins manuel gearkasse eller 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse. 1,0-liters-motoren er kombineret med en 6-trins manuel gearkasse. Start-stop-system er standardudstyr i alle modeller.

Som det er tilfældet for mærkets øvrige modeller, vil elektrificerede drivlinjer inklusive 48V mild hybrid- og plug-in hybrid modeller blive lanceret i KIA XCeed-modelrækken i starten af 2020.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce