Connery

Kia melder sig klar med microklassens stærkeste bil

Kia Picanto GT-Line

Der sker ting og sager i KIA-lejren for tiden. I januar afslørede de deres nye GT-bil; KIA Stinger, og i går aftes kom turen så til den nye Picanto, der nu også bliver lanceret i en GT-Line udgave. 

KIA Picanto GT-Line er indtil videre den stærkeste bil i microklassen, i hvert fald her i landet. 

GT-Line udgaven bliver udstyret med en 1-liters T-GDI motor, der yder 100 hestekræfter og har et drejningsmoment på 172 Nm. Det er den højeste ydelse vi endnu har set fra en mikrobil her i landet, og den kommer altså også til at overhale VW Up!s lille turbosag, der har en TSI-motor der yder 90 heste. 

T-GDI dækker altså over en lille motor med turbotryk, der ifølge producenten selv: "Giver omgående acceleration, en integreret udstødningsmanifold og højtryksindsprøjtning (200 bar). Laserborede injektorer leverer præcist doserede brændstofmængder til cylindrene, så forbrændingen kontrolleres nøjagtigt. Det giver øjeblikkelig respons ved acceleration og bidrager til motores høje effektivitet og det lave brændstofforbrug."

Den nye Picanto har fået øget akselafstanden med 15 mm, og hjulene er blevet rykket længere ud i hjørnerne - en manøvre der gerne skulle give bilen en mere solid fremtoning på vejen. Bilens generelle linjer er også blevet mere strømlinede, og alt i alt, har vi pludselig en lille bil, der faktisk ser ganske underholdende ud. 

Næste generation af Picanto kommer til Danmark i slutningen af maj måned, 2017. Den sælges som standard med KIAs garanti på 7 år/150.000 km.

Del