Connery

Kia EV3: Her er detaljerne om Kias kommende elektriske kompakt-SUV

Kia er snart klar med en konkurrent til Volvo EX30

Kia var (og er stadig) en af de første elbilsproducenter (Porsche, Hyundai) som smækkede en elbil med 800 volt-system på markedet med Kia EV6, og senere i den store SUV Kia EV9 - og i løbet af de seneste uger har virksomheden drypfodret fans med informationer om den kommende kompakt-SUV, KIA EV3 - ville den få samme potente ladesystem?

Svaret har vi nu. Kia EV3 kommer ikke med 800 voltssystemet, men det er muligvis en god ting for dem, der drømmer om en mindre elbil til priser under 400.000. 

Kia annoncerede bilen med et løfte om at sætte nye standarder i det kompakte elektriske SUV-segment - hvordan de så vil gøre det, skal man kigge på specifikationslisten for at finde ud af.

ANNONCE
Kia EV3 - Kia EV3: Her er detaljerne om Kias kommende elektriske kompakt-SUV Kia EV3

Kia EV3, med en længde på 4.3 meter, en bredde på 1,85 meter og en højde på 1,56 meter - og et SUV-lignende design - er en af de nye biler der størrelsesmæssigt minder allermest om den nyligt lancerede Volvo EX30 - Volvos billigste og hurtigste bil i nyere tid. Det tyder på at Kia har planer om at bejle til den massive salgsstart, som Volvo fik.

Det gør man i to batterivarianter - standard range med 58,3 kWh batteri og Long Range med et 81,4 kWh batteri - begge drevet af en 150 kW elmotor, der giver en 0-100 km/t acceleration på 7,5 sekunder og en tophastighed på 170 km/t. 

Kia EV3 er altså ikke en racerbil. Til gengæld kommer long range modellen med en estimeret WLTP rækkevidde på 600 kilometer og en opladningstid fra 10-80% på "cirka 31 minutter". 

ANNONCE
Kia EV3 - Kia EV3: Her er detaljerne om Kias kommende elektriske kompakt-SUV Kia EV3

Indvendigt har bilen en bagagerumskapacitet på 460 liter - 150 liter mere end på Volvoen, og så er der blevet plads til et 12,3" instrumentskærm, et 5" panel til klimaanlægget og en 12,3" skærm i midterkonsollen. Displayer er opbygget som et sammenhængende 30" display, der breder sig fra instrumentpanelet og ind mod konsollen. 

EV3 er ifølge Kia den første bil i den lille SUV-klasse der har mulighed for Vehicle to Load-opladning (V2L), så du kan trække alle mulige andre elektriske apparater på batteripakken. 

Kia EV3 lanceres i Korea i Juli 2024, hvorefter Kia Danmark forventer en europæisk lancering i sidste halvdel af 2024. 

Officielle danske priser er der endnu ikke blevet talt højt om, men hvis Kia EV30 bare nogenlunde skal spejle sin Volvo-konkurrent, skal prisen ikke meget over et spænd fra 270-350.000 kroner. 

Se billederne af bilen i galleriet. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt