Connery

Kedelige par har et stærkere forhold

Par der laver kunst eller spiller brætspil sammen, udløser mere af det eftertragtede kærlighedshormonet.

Hormonet oxytocin er den vigtigste ingrediens i ethvert parforhold, så du bør have en kæmpe interesse i at gøre hvad du kan, for at lade det flyde i massevis.

Hvad er oxytocin og hvordan kan du få mere af det?

Oxytocin bliver ofte beskrevet som et kærlighedshormon og associeres ofte med karaktertræk som loyalitet, troværdighed, mod og kærlighed.
Når hormonet udløses skaber du tættere bånd til menneskerne omkring dig, hvilket er årsagen til, at de højeste niveauer af oxytocin i kroppen kan findes i kvinder, når de føder. 
Hormonet gør nemlig, at moderen straks binder et bånd til barnet og gør alt hvad hun kan for at beskytte barnet.

Hvorfor har de kedelige par et stærkere forhold? 

Som artiklens overskrifts indikerer, så har nogle par en hobby, der udløser mere oxytocin, hvilket binder dem tættere sammen og skaber et stærkere bånd.
Om hobbyen betyder at parrene kedelige, må du selv vurdere, men jeg kan trygt sige, at deres hobby fremkalder mindre spænding end en brieost.

Til gengæld er parrenes hobby en god opskrift på at skabe et kærlighedsfyldt forhold - og timingen kunne ikke være bedre, siden vi nærmer os Valentinsdag med hastige skridt (hvis man da er blevet træt af den famøse swipe right-opskrift).

I en dugfrisk artikel fra The Journal of Marriage and Family kan du nu læse, hvordan forskerne blev overraskede, da de fandt ud af, at mænd udløser mest oxytocin, når de svinger en malerpensel over et lærred.
Forskerne havde nemlig forventet at parrene ville producere mest oxytocin, når de spillede et brætspil sammen, da de så ville mulighed for at interagere og endda konkkurere med hinanden. 

Mændene der deltog i et malekursus med deres partner udløste på imponernede vis dobbelt så meget oxytocin, som parrene der spillede brætspil.
 

Hvorfor bliver mænd fyldt med mere kærlighedshormon, når de maler?

ANNONCE
Karen Melton - Kedelige par har et stærkere forhold Karen Melton

Man kunne mistænke, at mændene havde en skjult passion for maling og den fysiske handling at male med sin udkårne fik det hele til at gå op i en højere enhed.
Men sandheden er en anden og det er en langt mere velkendt fortælling.

Sandheden er nok, at mænd er nogle halvliderlige stoddere. Og vi er fandens gode til at være det.
(Apropos redaktionens holdning til Gillette).

Grunden til at maling med den udkårne udløste dobbelt så meget oxytocin for de mandlige deltagere er, at man(d) havde mere fysisk kontakt med sin partner. 

Parrene der malede fokuserede nemlig mere på hinanden end på underviseren, opmuntrede hinanden med positiv bekræftelse (f.eks. ved at sige "godt arbejde", "flot malet" osv. og havde mere fysisk kontakt.

Hvad er den perfekte date, hvis du ønsker at bonde med din partner?
Hvis du skal få en mand på krogen, skal du ifølge studiet tage ham med ud at male. Det får hans krop til at eksplodere med oxytocin (dobbelt så meget som de andre grupper i studiet) og det er en god ting for jeres forholds fremtid.

Ønsker du derimod at få en kvinde på krogen, skal I nok tage et slag brætspil. 
Studiet viste nemlig, at kvinder producerede mest oxytocin, når de spillede brætspil. 
Det er dog vigtigt at fremhæve, at der for kvinder ikke var stor forskel på mængden af oxytocin produceret ved maling og ved brætspil.

Hvis du ønsker at tage på den mest effektive date, foreslår forskningen at din partner og dig springer ud i uvante omgivelser, da kroppen producerer mere oxytocin, når den ikke er i et velkendt miljø.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce