Connery

Karneval

Send in the clowns!

Så rammer tiden for karnevallet os. Det er maskernes fest og gadeoptogets aften. Det er pallietter og udklædning og blegfede danskere, der tror, de kan danse samba.
Karneval
Jeg husker, da jeg var lille, jeg blev altid slæbt med til karneval. Det var dengang, jeg ikke selv bestemte, hvad for noget tøj, jeg måtte gå i, så jeg var iført en cowboyjakke og et lille badge med "Atomkraft - nej tak!"

Jeg kan tydeligt huske lyden af bjælder, trommer og truthorn. En eller anden tosse der konstant skreg: 'Gør plads for karnevalby!' og en masse spraglet klædte mennesker, der mente at det at vandre barfodet igennem Kongens have ikke var en pilgrimsrejse i smerte, men derimod en måde at fejre en festlig begivenhed på.

Men tilbage til i dag. Når jeg ser billeder fra karneval i Rio, så er det noget med letpåklædte kvinder, ekstreme kostumer og en gigantisk fest i en forrygende varme. En hel millionby, et folkefærd står på den anden ende for at lægge al fattigdom bag sig - om ikke andet bare for en enkelt dag. Det er maskeraden, hvor alle er ens, og befolkningen fra Rios laveste indkomstsniveau får lov til at feste.

Det skal man ikke overføre til et forårskoldt Ålborg. Det skal man lade de kære brasilianere have for sig selv. Der er absolut ingen gode ting ved at lade blegfede danskere svanse i gøglerhatte og sluge ild. Det er et fesent optog af abnormaliteter og for at citere en connerybruger, så er det en bøssesport.

Den der klæd-ud trang forstår jeg bare ikke. Er det virkelig så stor en ting, at I én gang om året for lov til at trække i Batman kostume og sætte bjælder i hatten og så ellers tosse igennem gader og stræder for at blive set? Vi har fastelavn til den slags, og fastelavn giver mening. Det er noget med at tæve et sagesløst dyr i en tønde, mens man er anonym i form af en tandpastatube eller Marianne Jelved.

Hvis I gerne vil køre rundt i vogn, drikke jer stive og klæde jer ud for at få opmærksomhed, så bliv ølkuske eller politibetjente. De gør sig en del i den slags. Lad nu de piercede avantgardekunstnere fra 69 om at optræde og lave halløj i gaden. Det er jo kun en dårlig undskyldning for at samles med ligestillede udklædte, der også har fundet noget af deres mors tøj i skabet, og drikke sig en tordnende kæp i øret.
ANNONCE
Karneval
Hvornår siden midtfirserne har der været noget ved karneval? Kunne man ikke lade det ligge og lade dem, der kan finde ud af det om at gøre det? I stedet for skal vi trækkes med gader, vi ikke kan køre på, fordi der er en flok gøglerskoleentusiaster, der synes, deres marimbaer skal luftes. Hvis jeg vil se på udklædte tosser, der frivilligt danser barfodet igennem gader og stræder, så kan jeg jo bare følge Hare Krishnas næste optog igennem København. De uddeler i det mindste kager.
 
Lad nu bare de blegfede danseankler blive i sokkerne, tag til Rio hvis I mener, I er Guds gave til sambaen. Tag til Milano, hvis I mener, jeres kostumer er udstillingsværdige og brug fastelavn eller soveværelset, hvis I gerne vil udklædes. Og mens I alligevel er til karneval, så tag nogle billeder, så jeg kan sidde i min selvfedhed og føle mig hævet over pøblen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce