Connery

Kanye afholder sit første vælgermøde og bryder i gråd

Wests præsidentkampagne er skudt i gang

Kanye West holdte i nat sit første valgmøde, i sin kamp for at blive den næste præsident i USA. 

West afslørede først sine intentioner om at gå efter præsidentposten i 2020, tilbage i 2015, hvor han annoncerede det under MTV Video Music Awards. 

Folk tog det som en joke. 
I løbet af de seneste år, har Kanye haft en helt speciel flirt med politik, og over flere omgange været omkring Donald Trump, for at snakke politik. 

I starten af juli 2020, erklærede Kanye at han var fortsat var klar til at stille op til præsidentvalget i 2020, og efter at have samlet de 10.000 underskrifter der skal til, for at stille op som uafhængig kandidat i South Carolina, afholdt Kanye altså sit første valgmøde den 19. juli. 

Kanyes møde var en meget anderledes omgang, end de etablerede kræfter er vant til at udvise, og han tog på scenen uden en mikrofon eller en fastlagt agenda - og begynde i stedet at holde improviserede taler - og invitere publikum op til debat. 

På et tidspunkt under den specielle seance, brød rapperen ud i gråd - det skete da han fortalte forsamlingen, hvordan han var tæt på at 'dræbe sin datter', ved at overveje en abort - dette fik ham til at drage paralleller til sin egen mor og far, der stod med samme overvejelser. 

ANNONCE
Kanye - South Carolina

Mødet affødte også flere kontroversielle udtalelser, blandt andet kritiserede han den amerikanske forkæmper for borgerrettigheder, Harriet Tubman, der er skrevet i historiebøgerne for at have hjulpet et utal af slaver med at blive frie tilbage i 1800-tallet: "Harriet Tubman never actually freed the slaves... She just had the slaves go work for other white people". 

Du kan høre hele talen her:

ANNONCE
Kanyes tale
Del

Seneste nyt