Kan man grille og score samme aften?
Hvordan får man grill og romantik til at forenes? opskriften er her og romantikken bør komme med desserten ;-)
Middag for 2:
6 Kammuslinger befriet for skal
6 tiger rejer¼
1 rødløg
1 grøn peber
Træ-grillspyd
Krydderurtedip
1 L fromage frais
Frisk basilikum
Frisk citronmelisse
3 cronichoner eller 1 syltet agurk
Salt, peber og olivenolie
Grillspydene ligges i vand dagen før så de ikke går i brand. Samtidig marineres rejerne i lidt olivenolie og et knust fed hvidløg (hvis i begge to har spist hvidløg kan i ikke lugte det) og lidt chili. Rejerne stilles i køleskabet og trækker smag natten over. Dagen efter trækkes kammuslinger, grøn peber i moderate stykker, rejer og rødløg i samme størrelse som peberen, evt. både, på grillspydene og dryppes med lidt lime eller citronsaft. Krydderurtedippen røres sammen. Alle ingredienser hakkes så fint så muligt og smages til med salt og peber. Det hele stilles i køleskabet mens hovedretten gøres klar. Til forretten er det anbefalelsesværdigt med en god oversøisk hvidvin. Et bud herfra skal være en Selaks. Har man spenderbukserne på er der kun vej og det er forbi mad og vin og købe en flaske Poully fuisse!
Hovedret:
2 lammeculotter
2 rødløg
4 store bøftomater
1 bdt. Friskoptrukne gulerødder
2-4 bagekartofler
Lammeculotterne krydres godt med salt, peber og Herbes de provence (er man ikke indehaver af det sidste kan timian, rosmarin og basilikum være et godt bud) og stilles væk. Rødløgene skæres i både og pakkes ind i sølvpapir sammen med lidt olivenolie, en god sjat balsamico og lidt honning. Tomaterne halveres og drysses med peber. Gulerødderne vaskes og skrubbes og efterlades med et lille stykke af den grønne top. De pakkes ind i sølvpapir sammen med salt og lidt vand. Bagekartoflerne vaskes og så skal de lige have stukket nogle huller i med en gaffel så de sprækker. De skal også i sølvpapir og bliver bedst i ovnen... men de kan dog godt samarbejde med en grill.
6 Kammuslinger befriet for skal
6 tiger rejer¼
1 rødløg
1 grøn peber
Træ-grillspyd
Krydderurtedip
1 L fromage frais
Frisk basilikum
Frisk citronmelisse
3 cronichoner eller 1 syltet agurk
Salt, peber og olivenolie
Grillspydene ligges i vand dagen før så de ikke går i brand. Samtidig marineres rejerne i lidt olivenolie og et knust fed hvidløg (hvis i begge to har spist hvidløg kan i ikke lugte det) og lidt chili. Rejerne stilles i køleskabet og trækker smag natten over. Dagen efter trækkes kammuslinger, grøn peber i moderate stykker, rejer og rødløg i samme størrelse som peberen, evt. både, på grillspydene og dryppes med lidt lime eller citronsaft. Krydderurtedippen røres sammen. Alle ingredienser hakkes så fint så muligt og smages til med salt og peber. Det hele stilles i køleskabet mens hovedretten gøres klar. Til forretten er det anbefalelsesværdigt med en god oversøisk hvidvin. Et bud herfra skal være en Selaks. Har man spenderbukserne på er der kun vej og det er forbi mad og vin og købe en flaske Poully fuisse!
Hovedret:
2 lammeculotter
2 rødløg
4 store bøftomater
1 bdt. Friskoptrukne gulerødder
2-4 bagekartofler
Lammeculotterne krydres godt med salt, peber og Herbes de provence (er man ikke indehaver af det sidste kan timian, rosmarin og basilikum være et godt bud) og stilles væk. Rødløgene skæres i både og pakkes ind i sølvpapir sammen med lidt olivenolie, en god sjat balsamico og lidt honning. Tomaterne halveres og drysses med peber. Gulerødderne vaskes og skrubbes og efterlades med et lille stykke af den grønne top. De pakkes ind i sølvpapir sammen med salt og lidt vand. Bagekartoflerne vaskes og så skal de lige have stukket nogle huller i med en gaffel så de sprækker. De skal også i sølvpapir og bliver bedst i ovnen... men de kan dog godt samarbejde med en grill.
Culotterne grilles i ca. 20 min. eller til der kommer klar kødsaft ud når man trykker på dem og samtidig puttes de andre sølvpapirs pakker ind i gløderne (husk at vende dem hver 5 min.) Og lad for guds skyld være med at vende kødet for tit... det er en kedelig tendens folk har til konstant at skulle justere på deres grillkød, så for man aldrig de blærede streger! På dette tidspunkt skal bage kartoflerne ha været i ovnen i omkring 40 min. eller i gløderne i 25-30 min. Når kødet er færdigt stilles det til side og overdækkes så det kan trække. Sølvpapirspakkerne tages ud og stilles på bordet på en tallerken. Bøftomaterne sættes på grillen med den overskårne side nedad og grilles i 5 min.
Til denne ret er en god kraftig vin på sin plads. Det kunne være et klassisk valg som en fransk flaske Margaux eller man kan kaste sig ud i noget lidt mere eksperimentalt, måske en flaske fra Brown Brothers i sydafrika lavet på druen Shiraz.
Desserten må være flødeskum og chokolade spist af kvindekrop... god fornøjelse
Til denne ret er en god kraftig vin på sin plads. Det kunne være et klassisk valg som en fransk flaske Margaux eller man kan kaste sig ud i noget lidt mere eksperimentalt, måske en flaske fra Brown Brothers i sydafrika lavet på druen Shiraz.
Desserten må være flødeskum og chokolade spist af kvindekrop... god fornøjelse