Connery

Kære Mænd: Er sex med en eks nogensinde en god idé?

Sex with an ex can be depressing. If it's good, you don't have it anymore. If it's bad, you just had sex with an ex

De fleste af os kan sikkert blive enige om, at det kan være fristende at have sex med sin eks, hvis muligheden opstår. Alt efter hvordan forholdet sluttede, selvfølgelig, så kan det være ret svært at sige nej til noget, man ved, var godt engang.

Det kan være, du keder dig lidt. Det kan være, det er ret længe siden, du har fået noget. Det kan være, dine sidste mange dates har været forfærdelige. Det kan være, du bare savner din eks. Der kan være mange grunde. Men er det nogensinde en god idé?

Forestil dig, I kommer i snak. Og det går da egentlig meget godt. Ingen hard feelings. Så I aftaler at ses. Bare som venner. Som man jo gør. Og du byder på et venskabeligt glas rødvin. Hun foreslår, om I ikke lige skal sætte en film på Netflix og rent faktisk bare chille. Og imens I begge lader som om, at alt er ren og skær venskabeligt, kører tanken konstant i hovedet: Skal jeg have sex med min eks?

Og førend du hovedkulds hopper ud i en omgang lagengymnastik, så er der her lige et par tanker, du med fordel kan gøre dig inden. 

1) Hvorfor?

Pisse irriterende spørgsmål, jeg ved det godt, men det er også et ret vigtigt et. Vær ærlig overfor dig selv og overvej, hvorfor du egentlig gerne vil have sex med din eks. Er du bare ekstremt liderlig og orker ikke at gøre arbejdet på Tinder? Eller ligger der mere bag? Er det hende, du savner eller bare én? Hvis det er sidstnævnte, så er sex med en eks nok ikke det rigtige valg. Det udsætter højst sandsynligt bare en følelse, som uundgåeligt vil komme tilbage.

2) Vær sikker på, du rent faktisk er ovre din eks

Vær ærlig overfor dig selv: Prøver du at få din eks tilbage? Sex med en eks kan hurtigt blive noget rod, hvis den ene part ikke er fuldstændig ovre den anden. Hvis du tvivler lidt, så stil dig selv spørgsmålet, hvornår du sidst tænkte på din eks. Sker det kun, når hun lige tilfældigvis popper op på Facebook, så kan du godt forsvare et knald. Men er det dagligt, du tænker på hende? Så skal du nok overveje, om du ikke stadig har et par følelser i klemme, og så vil sex højst sandsynligt bare gøre det værre i sidste ende.

3) Vær sikker på, din eks rent faktisk er ovre dig

Det er ikke smart at knalde din eks, hvis du ikke er ovre hende, nej. Men endnu mindre smart er det næsten, hvis hun ikke er ovre dig. Så bliver du bare ham der idioten. For anden gang. Sørg for at retningslinjerne er klare for jer begge, så hun ikke får falske forhåbninger om et forhold, der alligevel aldrig kommer.

4) Vær afklaret med situationen

Har ovenstående ikke overbevist dig om at lade være? Fint. Så knald din eks. Men så lad det også være ved det. Højst sandsynligt vil en lille tanke som men betyder det, vi kunne finde sammen igen? poppe op i hovedet på dig, og når den kommer, er det en god idé lige at vende den rundt. Tænk på, hvorfor I rent faktisk slog op. Det kan godt være, det var god sex, men hvis I skændtes konstant, er det så virkelig værd at gå det igennem igen for et godt knald?

Så sex med en eks.. to do or not to do? Det er et spørgsmål, der ikke entydigt lader sig besvare, og selvom jeg umiddelbart vil mene, der er flest faktorer, der taler imod det, så indrømmer jeg også gerne, at det til tider kan være ganske fordelagtigt. I hvert fald hvis begge parter er indforstået med, at det kun handler om sex og ikke en genoptagelse af forholdet.

Alligevel kan jeg ikke lade være med lige at citere den altid kloge Samantha Jones fra Sex and the City, som så klogt siger:

Sex with an ex can de depressing. If it’s good, you don’t have it anymore. If it’s bad, you just had sex with an ex.

Så kære mænd, hvad siger I? Er I enige med den gode Samantha, eller mener I, at sex med en eks sagtens kan være en god idé?

via GIPHY

Del