Connery

Justin Timberlake i Parken

Timberlake og Timbaland indtog igår aftes København med deres FutureSex/LoveShow og der var lagt op til en aften fyldt med computereffekter, lysshow og fed musik.

3 ud af 6 stjerner
Justin Timberlake i Parken
Parken, København. 54.200 mennesker. 250 sikkerhedsfolk. 10 dansere. 90 crew. 56 tons scenematerialer. 360 graders scene.

Alt det for 26-årige Justin Timberlake, der var kommet tilbage til København for at give koncert lørdag den 23. juni. Connery ville selvfølgelig ikke gå glip af noget, der kunne se ud til at være årets begivenhed og tog med for at se om han virkelig havde bragt SexyBack.

Stemning og scene

Connery ankom ved 18 tiden og allerede nu var der mylder omkring området ved Parken. Togene havde været fulde af mennesker og navnet Justin Timberlake kunne høres stort set overalt omkring én. Folk virkede opstemte og så tydeligvis frem til en aften, vi alle havde ventet på siden november 2006, hvor vi havde erhvervet os den billet, der gav os adgang til FutureSex/LoveShow World Tour.

Da vi efter en omgang gennemrodning af taske og langsomt tempo endelig kom ind til vores pladser blev jeg lidt skuffet, da jeg bemærkede scenen ikke ligefrem var placeret i midten af Parken. Den stod mest mod højre og vores pladser var måske lidt for meget til venstre. Måske havde jeg også bare forventet en kollosalt gigantisk scene! Der var et podie/catwalk i den venstre side af scenen og selve hovedscenen så ud til at være i to etager. Noget der allermest lignede gennemsigtige fluenet kunne rulles ned omkring scenen og herpå kunne der projekteres storskærmsbilleder og scenografi. Vi er for alvor i teknologiens århundrede. Oppe i den runde cirkel over scenen med påhængte lamper sad en lysmand og skulle sikkert styre alle de avancerede lamper.
ANNONCE
Justin Timberlake i Parken
Da jeg kiggede mig omkring blev mit blik mødt af nogle få tomme pladser omkring og mange forskellige aldersgrupper. Der var alt fra de hardcore fans til Hr. og Fru. Danmark og alle så ud til at se frem til en aften med Timberlake og Timbaland.

Sløv opvarmning

Musikken begyndte pludseligt klokken 19.45 og en rapper sagde ind i en mikrofon "Give it up for my girl!" og jeg tænkte med det samme, 'har Natasha Bedingfield skiftet stil?', men ind kom en pige på omkring en 18 år og begyndte at synge. Var der to bands der skulle opvarme? Samtidig lænede min veninde sig hen til mig og spurgte om lyden ikke var lidt dårlig. Jeg måtte nikke, bassen lød lidt forkert og lyden gik ikke ordentligt igennem det store rum. Der var en hel del forvirring og jeg ved stadig ikke, hvem sangerinden var! Hun spillede nogle få cover numre og efter en lille halv time var hun ude igen. De fleste sad stadig og snakkede og havde vist ikke lagt så meget mærke til den ukendte kunstner.

Natasha Bedingfield gik på scenen efter en kort pause. Folk var ikke rigtig i humør til at klappe med og det gik også op for mig bagefter, at jeg kun kendte to af hendes sange. Jeg tror det samme var tilfældet med de fleste omkring mig. Hun formåede dog at få folk igang til sidst med singlen Unwritten og da hun spurgte om vi så frem til Justin Timberlake, måtte vi jo råbe, at det gjorde vi!

"Mit dansk er noget lort!"

Folk var mere end klar til Justin, da klokken var blevet 21.15. Der kom hvin, klapsalver og råb ligeså snart en sang fra pausemusikken sluttede. Det gejlede folk mere og mere op og til sidst, da klokken var blevet 21.35 blev lyset endelig dæmpet og scenen belyst med et rødt skær.
Alle os tøser hvinede, da vi så skikkelserne på scenen og en intro med ordene 'Future... Sex... Love... Sounds...' Scenen blev lyst op og Justin Timberlake startede på FutureSex/LoveSounds. Han var iført jakkesæt og så stilet ud til mindste detalje.
ANNONCE
Justin Timberlake i Parken
Justin gearede os op med at spørge, hvordan vi havde det og om vi var klar til en 'fucking awesome night' og at han var glad for at være tilbage i København. Han skulle tydeligvis til at sige noget på dansk, jeg hørte ikke det hele, men til sidst sagde han "Mit dansk er noget lort!" og alle grinede og hujede. Han fortalte at sidste gang han var i Danmark var til MTV Music Awards. Han stod lidt med et smil og sagde så smågrinene "You guys know how to party!" og folk hujede.

Timbaland og energi

Like I Love You og My Love fik folk hurtigt op at danse og synge med. Da Señorita derefter gik igang var alle med. Singlerne kender alle jo og det var fedt, at han startede ud med gode gamle kendinge, der kunne få folk igang. Alle smilede og dansede, men nu trængte vi også til at blive gearet lidt ned.

Efter uptempo sangene var det tid til lidt stille musik. Justin satte sig ved et klaver, der kom op fra gulvet og sang/spillede Until The End Of Time. Vi fik nu lov til at få et lille pusterum og kunne sætte os ned og nyde musikken. Jeg sang smilende med og kiggede mig rundt omkring. Folk var i godt humør og så ud til at nyde aftenens hovednavn.

What Goes Around Comes Back Around blev mødt med stor entusiasme fra publikum, vi kom alle hurtigt op igen og Justin opfordrede folk til at smide en arm i vejret og lave cirkelbevægelser med pegefingeren. Stort set alle nede foran var med på den hver gang omkvædet startede og vi andre var da også lidt med! Især linjen 'I thought I told ya' blev der råbt med på.
ANNONCE
Justin Timberlake i Parken
Chop Me Up startede op og under første omkvæd hvinede alle pigerne højt og der blev hujet, da Timbaland gav sig til kende på scenen og vandrede ud på podiet til alles store fornøjelse. Flere mobiltelefoner blitzede løs rundt i lokalet mens han stod der.

Timbaland havde sin egen del af showet, mens Justin trak sig tilbage til en lille halvleg. Han havde mixet en hel masse musik sammen, bl.a. de Nelly Furtado sange, han har haft en finger i spillet med. Da folk så hendes ansigt projekteret op, blev der hujet og hvinet. Alle dansede med og jeg var positivt overrasket. De fleste var sange, der er spillet rundt omkring på diskotekerne og det fik folk i stemning.

Kamerasjov

Losing My Way startede stille og roligt ud, men i det sidste af sangen, hvor hele det kirke-agtige kor kommer med ind på omkvædet, blev der projekteret et kirkekor op og sang med, mens de klappede med. Det fik folk til at klappe og synge med. Det var klart et af mine yndlings øjeblikke ved koncerten, der var en enorm fællesfølelse mellem alle dem på scenen og alle os 54.200, der var med.

Rock Your Body fik folk op at danse igen og efter lidt tid stak Justin sit hoved helt ind i kameraet til storskærmen og sang med næsen helt inde i linsen til alles morskab. Derefter slangede han sig hele vejen op af kameralinsen og da billedet af hans bagdel kom op på skærmen, hvinede alle pigerne. Inden han trak sig ud fra kameramandens linse gav han lige et fuck you med på vejen.
ANNONCE
Justin Timberlake i Parken
Damn Girl var i en lidt anden version end den man kender fra CD'en. Den lød faktisk meget federe live, men det var ikke alle der var med på den. Muligvis fordi den ikke er så kendt.

Cry Me A River var i en mere rocket version, det lød sindssygt fedt for at sige det ligeud. Han opfordrede os alle til at synge med på omkvædet og det virkede. Samtidig byttede han 'keep messing with my head' ud med 'keep fucking with my head' og det fik os alle til at give et ekstra lille hvin.

Summer Love fik folk til at klappe med, men det var især, da den seneste single LoveStoned gik i gang at folk for alvor var med. Der var nu så meget energi rundt omkring, at man automatisk bare måtte synge og danse med.

"I'm bringin' Sexy Back"

SexyBack gik igang med sin alt for medrivende rytme og folk hvinede og hujede højere end det var sket hele aftenen. Alle var oppe af stolene og dansede med med al energi. Justin og hans dansere gav den gas på scenen og folk var vilde med det. Han fik stort set alle i Parken til at smide armene op i luften og danse uhæmmet med.

Da han forlod scenen ville skrigene og klapsalverne ingen ende tage. Alle ville have ham tilbage ind på scenen og han kom til sidst ind med et håndklæde i hånden. Han satte sig ved klaveret med et kæmpe smil, sagde 'Thank you' og ventede på, at vi holdt op med at hvine/klappe og lod ham tale. Han smed sit håndklæde over hovedet og sukkede udmattet. Vi grinede og gik amok igen. Det var tydeligvis en overvældet Justin, der knap kunne fatte at vi var 54.200 mennesker, der var dukket op for at se ham. Han takkede os flere gange og sagde hvor meget, han satte pris på vi var kommet herud for at se ham. Han sagdem, han ville spille en sidste sang og nu skulle vi alle tænde vores mobiler, så der blev små lys overalt i salen. Han gik igang med (Another Song) All Over Again, mens vi alle stod med mobiler eller lightere. Det så virkelig flot ud og jeg var fuldstændig tryllebundet af stemningen i salen.
ANNONCE
Justin Timberlake i Parken
Da Justin til sidst rejste sig og bukkede, hujede vi alle af fulde lunger. Han viste sig i alle hjørner af scenen og gik til sidst ud. En hyggelig afslutning på en fed, fed aften.

Det har været rigtig svært, at give den her koncert karakter faktisk. Der er en del kritik, jeg synes skal med. Jeg synes ikke lyden var god nok, om det var Parken, der var for stor eller om der var andet i vejen vides ikke. Scenen virkede i starten som en fed ide, men det er jo altså svært at være alle steder på én gang og derfor var der en del gange, hvor vi så mere ryg end forside. Dog skal det nævnes at danserne gjorde det godt med at fylde scenen ud, så der skete lidt på alle sider. Samtidig var det lidt svært at være med hele tiden, da Justin trods alt kun har udgivet 2 soloalbums. Nogle sange kendte de fleste overhovedet ikke og der opstod derfor nogle måske lidt døde perioder. Koncerten varede ca. 2 1/2 time, så de burde måske have forkortet tiden lidt og droppet et par sange. Trods alt - en rigtig, rigtig fed koncert, der vil blive husket mange år frem! Derfor får den også 5 ud af 6 stjerner. Jeg synes klart det gode opvejede det dårlige.

He brought SexyBack!

SETLISTE:

FutureSex/LoveSounds
Like I Love You
My Love
Senorita
Sexy Ladies
Until The End Of Time
What Goes Around
Chop Me Up
Losing My Way
Rock Your Body
Last Night
Damn Girl
Summer Love
Cry Me A River
LoveStoned
SexyBack
(Another song) All Over Again
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce