Connery

Jupiter Ascending [Anmeldelse]

Skaberne af The Matrix trilogien er tilbage med et nyt ambitiøst rum-eventyr.

2 ud af 6 stjerner
Jupiter Ascending - Trailer
Warner Bros. Pictures - Jupiter Ascending [Anmeldelse] Warner Bros. Pictures

Once upon a time…

Den unge, smukke Jupiter Jones (Mila Kunis) bor i Chicago sammen med sin russiske familie, hvor hun lever et kummerligt liv, der består af at gøre rent i velhavende familiers hjem og hun har lokumstjansen... Som om det ikke var nok, så prøver hendes sleske fætter (Kick Gurry) også at få Jupiter til at sælge sine æggestokke, så han kan få råd til div. spillekonsoller osv. Jupiter selv ønsker sig blot et teleskop, så hun kan kigge ud på stjernerne og drømme sig væk, ligesom sin afdøde far. Hendes liv ændres imidlertid drastisk, da hun en dag opsøges af den gensplejsede, interplanetariske kriger Caine Wise (Channing Tatum), der skal beskytte hende mod onde rumvæsner, sendt til jorden for at dræbe hende. Caine fører Jupiter i sikkerhed, ud i en fjern galakse, hvor hun møder sine sjæle-børn, fra et andet liv hun har levet. Det viser sig nemlig at Jupiter er dronning og Moder jords retmæssige ejer.

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Jupiter Ascending [Anmeldelse] Warner Bros. Pictures

”Time Is on My Side (yes it is)”

Men Jupiters sjæle-søn Balem (Eddie Redmayne) nægter at opgive jorden, han bruger nemlig menneskene som en slags kvæg, hvis ungdom høstes som et serum, til at holde rum-guderne unge. Tid er nemlig, ganske som på jorden, det dyrebareste man kan have og menneskeliv betyder intet for den nådesløse tyran. Jupiter må derfor træde i karakter og redde jordens befolkning i dette hektiske, intergalaktiske og politiske ragnarok.

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Jupiter Ascending [Anmeldelse] Warner Bros. Pictures

Twilight meets Star Wars

Jupiter Ascending er en Askepot historie, et rum-eventyr komplet med kongelige, skytsengle, mutanter, kæmpemæssige øgler og små grå rumvæsner. Wachowski-brødrene har virkelig prøvet at ramme ”Young Adult” publikummet og således inkorporeret både vampyrer og varulve, som så alligevel ikke rigtigt er vampyrer og varulve, men guder og gensplejsninger. Det virker nærmest desperat og alt for kommercielt spekulerende, hvilket gør filmen vanvittigt ucharmerende.

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Jupiter Ascending [Anmeldelse] Warner Bros. Pictures

A giant space turd

Det gør det bestemt ikke bedre, at historien er meget svær at komme ind i, fordi der er så mange personer, underlige væsner og fremmede universer at forholde sig til, at man ret hurtigt bliver forvirret og opgiver at finde hoved og hale i den rodede historie. Computer-effekterne er spektakulære, men det er også noget nær det eneste positive, der er at sige om denne film. Kvaliteten af Wachowski-brødrenes film svinger meget (bare se Matrix trilogien) og Jupiter Ascending er altså med andre ord ikke en af deres bedste…

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 30%

Teknisk information:

Original titel: Jupiter Ascending

Land: USA, 2015

Instruktører: Andy Wachowski og Lana Wachowski

Medvirkende: Channing Tatum, Mila Kunis, Eddie Redmayne, Sean Bean, Douglas Booth, Tuppence Middleton, Gugu Mbatha-Raw, James D'Arcy, Kick Gurry og Terry Gilliam

Genre: Action/Adventure/Fantasy

Billedformat: 2.35:1/2D/3D

Lyd: Dolby Digital/SDDS/DTS

Spilletid: 127 min

Dansk bio premiere: 5. februar 2015

Distributør: Warner Bros. Pictures

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce