Connery

Julemad

Julen er over os - og så skal der fandme ædes

Gammeldags flæskesteg
Julemad
1 stk flæskesteg (ca 250g per person)
1 løg
1 gulerod
Fløde
Mel

Gå hen til din slagter og spørg om han har griseører (og grin lidt af det sammen) Efter tårene er tørret væk, kan du høre om han ligger inde med lidt økologisk svin. Der er virkelig en verden til forskel på Nettos svin, og den du kan købe hos din slagter. De par kroner det koster ekstra, vil dine smagsløg være dig taknemmelige for.

Når du får den hjem skal du gnide den ind i groft salt. Husk også at gnide det ind imellem sværene og lad den stå en times tid. (Hemmeligheden bag en god svær, er så lidt vand i sværene som muligt. Salten fjerner en masse.)

Kom den ind i en 220 grader forvarmet ovn, og giv den til sværene er blevet sprøde. Herefter kommer du en gulerod, et løg og vand ved, til det næsten kommer op til sværene. Skru herefter ned til 180 grader. Efter 20 min. stikker du en kniv i stegen og presser lidt på den. Er safterne, der kommer ud, klare? Så er svinet også færdigt.

Tag svinet fra og sigt fonden ned i en gryde og lad den stå i 5 minutter. Der er nu en god omgang fedt på toppen. Tag 1 spsk. mel pr. liter vand og sigt det over fedtet og lad det suge melet til sig. Nu pisker du det hele sammen, og lader det komme op og koge.
Kom 0,5l fløde pr. liter sauce du har i, kog op, og smag til med salt og peber. Tilsæt sovsekulør, så den får den rigtige farve.

Rødkål
1 rødkålshoved
½ l. rødvin
1 l. rødvins eddike
1 appelsin
3 laurbærblade
4 stk nelliker
1 stang kanel
Honning

Skær rødkålshovedet i kvarte og skær det i tynde strimler. Kom det i en gryde og tilsæt alle ingredienserne (husk lige at skære appelsinen i små stykker) og lad det koge i 20 minutter.
Du kan også erstatte alle krydderierne med en portion glögg og kom eddiken med.

Karrysild
3 spsk. karry
1 æble i tern
1 stang bladselleri i tynde skiver
½ l. mayonnaise
1 dl hvidvin
salt og peber
Marinerede sild i lage
Smør

Kom karryen på en tør pande og lad det stege til det lige begynder at ryge. Husk at røre i det hele tiden, så det ikke brænder på. Hæld hvidvinen på og lad det koge ind til en tyk pasta, og kom det ned i mayonnaisen. Vask panden og kom lidt smør på den og lad det bruse op. Kom æbler og selleri på og steg det af til de er møre. Hæld dem herefter i mayonnaise/karry blandingen og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber.

Til sidst tilsættes de marinerede sild i bidder og det hele anbringes i køleskabet i 6 timer.

Hvis der er nogen der mangler opskrifter til noget julemad, så bare spørg løs, og jeg vil gøre mit bedste for at komme med hjælp.

Glædelig jul til alle på Connery!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce