Connery

Julekalender - Afsnit 8

Grundet skribentens åbenlyse inkompetence kommer torsdagens afsnit af julekalenderen Glædelig fucking jul først nu. Til gengæld begynder der at ske ting og sager, punkbandet Klasse 3 får nemlig en plan.

8. DECEMBER

"Put panserne i bilerne, sæt bilerne i brand

anarki i Copenhagen, eneste vej frem"


Det var søndag og byen var spækket med jul. Plasticgran, plastichjerter (letvægts af hensyn til de ventede demonstrationer under topmødet), plasticsne og plasticmennesker. Julesneen faldt hvid og blev øjeblikkeligt trampet til gustenbrunt sjap under tusindvis af fødder. Og så var alle butikker i København åbne til stor gene for vores fire helte, der havde besluttet sig for at traske lidt rundt i byen og stene. Det var eftermiddag - sjælens lange, mørke te-pause - den tid på søndagen hvor man som regel ender med at sidde og vurdere om man overhovedet har et liv eller bare burde hænge sig. De fleste havde åbenbart valgt at juleshoppe i stedet for, hvilket næsten var værre end bare at gøre en ende på det.

"Fårk," sagde Morten og sparkede til noget sjap.

"Fårk," sagde Nøller og fik ild på en hjemmekrøl.

"Fårk," sagde Bjarne og fejede noget sne ud af hanekammen.

"Se mor! Hvad er de?" sagde en lille dreng inden Torben kunne nå at sige fårk.

"Dem skal du ikke tale med, lille Moritz. Kom vi skal denne her vej". Moren trak af med den lille unge, der kiggede fascineret på især Bjarnes hanekam. "Sådan en skal jeg også have", tænkte han nogenlunde samtidig med hans mor tænkte: "Sådan skal min søn i hvert fald ikke se ud."

"Hvaeh ... Nøller," startede Bjarne da drengen var forsvundet rundt om et hjørne. "Hvad skete der med de der damer i torsdags?" Morten og Torben bandede stille mens Nøller svarede:

"Der skete jo det Bjarne, at netop som vi tre skulle til at rykke ind og gøre noget ved det for alvor." Nøller var ikke sur, men måske en smule skuffet, "ja, så var det jo at vi opdagede du var væk og begyndte at lede efter dig. Og da vi så kom tilbage efter at have givet op så var det jo at de var gået kolde og tog hjem."

"Som jeg sagde lå jeg i en busk og knækkede mig. I må ..." Pludselig stoppede han op og først et par meter senere lagde de andre mærke til det.

"Eh ... drenge, hvis I rent faktisk er interesserede i de der damer ..?"

"Fuck dem, de er bare star-fuckers," skyndte Morten sig at sige, men han lød ikke helt overbevisende.

"Lidt interesseret er man vel altid," svarede Torben mens Nøller bare trak let på skuldrene. Han havde et forhold til det modsatte køn der i disse HIV-tider kun kunne beskrives som selvmorderisk.

"Men, eh, så har jeg en idé." Lang kunstpause. "I kunne for eksempel tage dem med til det der." Han pegede på en tilsyneladende ret anonym væg.

"FÅÅÅÅÅÅRK!" skreg Morten og dansede en improviseret sejrsdans der effektivt blokerede for indtil flere af Strøgets tusinder af handlende. Nogle få smed et par mønter på jorden, men de fleste skyndte sig bare videre. Nøller og Torben stod begge og stirrede vantro på væggen. Eller, mere præcist, på en plakat på væggen. På den var en tegning af en skankende zombienisse og med bloddryppende gyserbogstaver stod der: The Rotten Leprechauns - serious x-mas punking live at Stenvej 13.

"Arh fuck fuck fuck fuck fuck!" bandede Nøller pludselig. "Hvorfor helvede på torsdag?"

"Du skal sgudda komme, der er ingen fucking undskyldning," Morten var kommet tilbage til gruppen og strøgtrafikken gik videre.

"Klart jeg skal, men ... øhm ... pis! Det passer bare skide dårligt. Er der ikke opvarmning?"

"Jo," sagde Torben snedigt, "og det er os."

"OS?" spurgte de andre enstemmigt.

"Ja for helvede. Vi går sgudda bare på inden og gi"r et par numre. I ved, punk-style. Det har de sgu ikke noget imod."

"Fuck!" Nøller kørte hånden gennem håret og så opgivende ud. "Okay, jeg rykker lidt på min aftale og så skal jeg nok være dér."

"Hvad er det du skal," spurgte Bjarne.

"Ikke noget særligt," undveg han. "Men det er også pisseligemeget, for nu skal vi til at lægge en strategi så vi kan få lagt de tøser ned, hvis I forstår ..."

Det gjorde de godt og således gik resten af dagen med at diskutere taktik, planlægge sæt og med at finde ud af hvordan man gate-chrashede en koncert med Danmarks største og mest punkede punkorkester. Spørgsmålet er naturligvis hvad det er for en aftale Nøller har? Og om Bjarne virkelig vil lade de tre andre løbe med alle pigerne? Og om det her er al den jul vi kan forvente at se i denne her kalender?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce