Connery

Julekalender - afsnit 22

Rigtige punkere synes julen er noget kapitalistisk svineri, og hvis de endelig fejrer noget er det vintersolhverv. Det gælder også vores helte fra Glædelig fucking jul!

22. DECEMBER

"Har du penge, kan du gøre hvad du vil,

har du ingen er verden af helved" til."


Det var årets korteste dag, og i punkerkredse fejrede man det ved at tage i Ungdomshytten til antikapitalistisk jul. Normalt var det noget bandet holdt sig fra, fordi der trods de gode intentioner ofte gik lidt for meget jul i det, men i år skulle det være anderledes. Morten, Nøller og Torben havde taget nyheden, om at de havde inviteret pigerne ud, med godt mod, og det meste af eftermiddagen var gået med at gøre sig klar. Håret var blevet trimmet, band-trøjen med The Rotten Leprechauns fundet frem og det ternede jakkesæt om ikke ligefrem strøget så i hvert fald krøllet lidt mindre. Samtidig var der - traditionen tro - røget en del stifter og en enkelt flaske Æbletif indenbords, så de var i højt humør, da de hen ad aftenen ankom til Ungdomshytten.

Udenfor stod Bjarne og hans kæreste og ventede. De andre havde gravet forsigtigt, og han var til sidst gået med til at invitere hende også.

"Det er så Julia", sagde Bjarne og prøvede at se ud som om, det var helt almindeligt, at han datede en af deltagerne fra Topstars. Hun smilede genert til de andre og hilste. Hun havde gjort et tappert forsøg på at se lidt trashet ud, og Morten af alle komplimenterede hende for det. Hvis man kiggede godt efter, kunne man godt se, hvad års forbrug af popmusik og popkultur havde gjort ved hende, men som hun så ud nu, kunne hun sagtens gå an på Hytten.

De gik indenfor, hvor middagen skulle til at begynde. Bandet spottede naturligvis straks de tre punkerpiger, men ventede til de selv kom hen og hilste på. De skulle jo ikke tro, de var noget.

"Vi finder lige et bord", sagde Bjarne og trak af med Julia.

Et øjeblik stod de to grupper og vidste ikke rigtig, hvad de skulle sige. Så startede alle på nogenlunde samme tid med: "Undskyld her forleden ..." efterfulgt af "nej, jer først" og endelig total forvirring, hvor ingen vidste, hvad de andre havde tænkt sig at sige. Men efterhånden fik Morten, Nøller og Torben forklaret, at der altså ikke havde været noget med de tre groupies. De fik undskyldt for ikke at have ringet og i øvrigt gjort det klart, at det var deres fejl det hele. Ikke fordi de nødvendigvis mente det, men fordi de havde fået et par gode råd af Bjarne tidligere på aftenen.

"Hemmeligheden bag et velfungerende forhold er følgende", havde han sagt. "Hvis der er et eller andet, som går galt i the boy-girl routine, så er det altid mandens skyld. Også - og det er meget vigtigt at huske - de gange hvor det ikke er det."

Pigerne tog imod undskyldningerne og skyndte hurtigt at dække over, at også de havde været i færd med at undskylde. De var faldet for bandmedlemmerne i en sådan grad, at de havde været villige til at indrømme alt, men når nu drengene kom dem i forkøbet, var der ingen grund til det.

Torben, Nøller og Morten havde på den anden side overbevist sig selv og hinanden om, at de hér piger bestemt var værd at samle på (altså ikke dermed sagt at piger er ting, man bare sådan kan samle på, skal jeg lige skynde mig at tilføje), og havde derfor ikke haft svært ved at følge Bjarnes råd.

Så alt i alt så det ud til, at det skulle blive en overordentlig god aften. En aften hvor hygge, lidt stille ska-punk, kærlighed og god mad skulle gå op i en højere enhed og bringe nye par sammen. Ja, sådan så det i sandhed ud, da Mette og Morten, Anette og Nøller samt Torben og Terese (og nej, bogstavrimene er ikke planlagte, for så havde hun jo nok heddet Nanette, ikke?) satte sig hen til Bjarne og Julia. Men inden læseren får forventningerne skruet for højt i vejret og måske begynder at glæde sig for meget, så lad mig lige advare om, at det slet ikke ender så lykkeligt, som man kunne tro. Og det er jo lidt trist, når der nu kun er et par dage til jul. For det er jo sådan med julekalendere, at det bare ikke er godt nok, hvis problemerne bliver løst med tiden - de skal helst nå at blive det inden d. 24. Og som det er nu, bliver det måske en smule svært at nå.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce