Connery

Julekalender - afsnit 19

Intrigen tilspidses, og ny viden om vores helte dukker op til overfladen i dagens afsnit af Glædelig fucking jul!

19. DECEMBER

"Sejl din egen fucking sø,

Kapitalist nu skal du dø!"


"Jeg tror, at vi skal tage røven på dem, før de tager røven på os", sagde Torben til Nøller og Morten. De tre vandrede rundt gennem det indre København for at slå tid ihjel, inden de skulle mødes med Bjarne og øve. Hvor han var, vidste ingen.

Gaderne var fulde af julepynt, julesælgere, julestress, juleindkøb, julelede, resterne af nogle demonstrationer, der mod alles forventning var forløbet helt uden vold, og så - nogle få steder - antydningen af julehygge og juleglæde. Bandet havde endnu en gang taget emnet vores fremtid hos Phony op til diskussion, og Torbens bemærkning var seneste indlæg i debatten.

"Problemet er, at vi ikke ved, om de tager røven på os for alvor", sagde Nøller og blinkede til en ung pige, der gik forbi. Han var blevet tjekket ud af langt flere piger end normalt, og han begyndte at tro, at den effektive styling, Niki Scottisch havde lavet, var en del af grunden. Det var sådan set okay, hvis det ikke var fordi, tænkte han, at en meget stor del af pigerne var poptøser. For hvis de kunne lide hans nye stil, så stak der sgu nok noget under.

"Er det ikke Bjarne?", spurgte Morten pludselig og afbrød Nøllers spekulationer. Han pegede nedad gaden, og det lignede ganske vist Bjarne med hanekam (nu blå), læderjakke og det hele.

"Det tror jeg", svarede Torben, "men hvem er hende, han har under armen?" De kiggede nærmere efter og blev ganske forbavsede, da de genkendte hende.

"Det er sgu Julia fra Topstars", sagde Nøller undrende. "Så kan det sgu da ikke være Bjarne!"

"Hej, Bjarne!", råbte Torben og vinkede, men blev ignoreret. Var de kærester eller sådan noget?, tænkte de tre, mens de begyndte at gå ned mod dem. Mistanken om, at Bjarne gik og gemte på en kæreste, havde ligget og ulmet, men at hun ligefrem skulle være en af Topstars-finalisterne, var mere eller mindre ufatteligt.

"De gik den vej", sagde Morten og ledte de to andre forbi et hjørne. Forude kunne de svagt skimte parret, der så ud til at have sat farten op. "Man skulle tro, de prøvede at undgå os", kommenterede Nøller. Og knap havde han sagt det, før de så manden, som måske var Bjarne, kaste et blik bagud og så hive pigen ind i en butik.

"Det er en McDonalds", sagde Morten, da de lidt senere nåede derhen. "Så er det ikke Bjarne, han ville fandme ikke gå ind på sådan en fucking kapitalistjoint."

"Det lignede ellers", sagde Torben og pressede næsen mod ruden. Han kunne ikke se hverken måske-Bjarne eller pigen, og han var tilbøjelig til at give Morten ret. Det var ikke rigtig Bjarnes stil at gå på McDonalds. Og hvis det var Bjarne, og hans kæreste var Julia fra Topstars, så var det måske bedre, hvis han fortalte det selv ved lejlighed, tænkte han.

"Fuck det", sagde Nøller. Han havde genkendt Bjarne i det øjeblik, han så sig bagud, men havde ikke tænkt sig at afsløre noget. Han vidste, hvordan det var, at have en hemmelighed og ville lade Bjarne beholde sin, så længe han ville. "Lad os gå ned i øvelokalet og vente", fortsatte han og trak de to andre med sig.

"Klart nok", sagde Morten og lod sig trække med. Han kunne også genkende en blå hanekam, når han så den, og det fik ham til at tænke. For når det kom til stykket, var det så særlig punket at skjule sider af sig selv? Og var regler for, hvordan man skulle opføre sig, hvordan man skulle gå klædt, og især for hvad man i hvert fald ikke skulle gøre, ikke netop de ting punken var i opposition til? Han overvejede det lidt og vendte sig så mod Torben:

"Forresten", spurgte han, "hvordan går det med din praktik?"
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce