Connery

Juleguide

Et par gode råd om hvordan du overlever december måned.

Indkøb, julefrokoster, gaver og halløj. Ja, det er alle faktorer, som kan få en op i det røde felt bare ved tanken om det. Så lad os nu være lidt rationelle og få struktur over vores december. Jeg har for eksempel hvert år en lille plan for mig selv, så jeg ikke bliver ramt af julestressens onde ånd.
ANNONCE
Juleguide
Først finder jeg ud af, hvem jeg skal give gave til. For det meste er det ikke så mange, for de fleste af mine venner og jeg har aftalt, at vi ikke giver gaver til hinanden.

Så aftal med dig selv nogle få venner, som du VED at DU vil give gave til og så koncentrer dig om familien. Når du har udset dig de 5-10 personer, som du skal give gave til, og dette er inklusiv familien, så find ud af hvad de ønsker sig.

Giv dem en deadline om en ønskeseddel og advar dem om, at hvis denne ikke er i dine hænder senest den og den dato, så vil du være kreativ i år. Når du har disse ønskesedler, så tag TO gaver om dagen, og her mener jeg ikke, at du skal ud og købe. Nej du skal sidde derhjemme med en varm kop kakao og bladre reklamer og nettet igennem for at finde ud af, hvor du kan købe dem.

Efter omkring fem dage eller hvor mange gaver, du nu skal give, så har du efterhånden en slagplan over, hvor du kan købe dem og hvor mange penge, du skal bruge i år. Dette skal helst gøres så hurtigt som muligt, så hvis den famøse ønskeseddel ikke er i dine hænder, så gør alvor ud af din trussel og vær kreativ. Venner kan ALTID bruge en lille sjov ting til deres køkken og familie kan ALTID bruge lagner, sengelinned og håndklæder.

Du kan nu i ro og mag enten tage hele lortet på en gang, eventuelt den efterfølgende weekend. Eller du kan tage dem, ligesom du forberedte dig, altså to gaver om dagen. Lige meget hvad, så har du nu masser af overblik til at kunne lægge tankerne og bekymringerne om gaver på hylden.

Aftal med dig selv hvor mange 'events' du vil deltage i år. Der er selvfølgelig de obligatoriske julefrokoster med firmaet, fodboldklubben osv. Men begræns dig og lad dig ikke rive med, blot fordi du har en åben dag i weekenden. Jeg har personligt aftalt med mig selv, at tre julefrokoster i december er et maksimum for mig, så der skal sorteres og overvejes, hvor jeg vil bruge kræfterne henne. Ja, man er nok en smule kritisk over at sige nej til sjov og ballade, men lige meget hvad, så vil man takke sin krop og sin økonomi for at være en smule selektiv her i december måned.

Din uge er nu optaget af juleindkøb hist og pist og weekenderne er booket op med julefrokoster, så det er nu op til dig, hvad du vil gøre med resten af dine hverdage. For det er jo de der åndssvage gaver, som er en rigtig tidsrøver, så nu hvor man ligesom har planlagt dem, så har man pludselig en masse tid til overs, som man kan bruge på at være sammen med dem, man elsker, hvilket jo egentlig er det julen handler om.

Gode råd i juletiden:

I starten af november begynder du at finde ud af, hvem du skal give gaver til.

Sidst i november rykker du for ønskesedler, for ALLE har et eller andet de godt kan fortælle at de ønsker sig.

Du sidder nu i reklamehelvede og udser dig de bedste tilbud eller butikker, som handler med de ønskede ting.

Få fat i din kalender og noterer to dage om ugen, du skal ud og købe gaver eller klar dem alle sammen på en MEGET lang lørdag.

Sørg for i god tid at finde ud af hvilke julefrokoster du gerne vil deltage i og vær nu lidt kritisk, så du ikke ender med at skulle til 22 af slagsen.

Hav en dag i hver uge for dig selv, hvor du kan slappe af foran fjernsynet om aftenen.

Hav en dag fri i ugen hvor du ingen planer har, så du kan lave noget så fjollet og barnligt som at tage ud og skøjte.

Ring rundt til familie og venner og sig hej en gang imellem. De er nok lige så stresset som alle andre, så en lille hilsen eller en venlig besked er ikke af vejen.

Cafeer er hyggelige og især i juletiden, men desværre altid overfyldte af snøftende mennesker som sidder og savler i deres kakao. Inviterer hellere dine venner hjem til dig, hvor muligheden for et rask spil Trivial Pursuit er til stede.

Juletiden er desuden også en rigtig god mulighed for at lave romantiske overraskelser for den eneste ene. Sne og stearinlys er den perfekte cocktail for samvær under tæppet, mens Jerry Maguire kører lystigt på dvd'en.

Ja dette er blot min måde at håndtere julen på, så der er ingen som siger, at jeres måde er forkert. Jeg blev bare personligt træt af al den stress og jag og bestemte mig for at gøre noget ved det. Dog kan det altid blive bedre og nemmere, så nu vil jeg egentlig gerne høre jer kære brugere.

Hvordan klarer I julen???
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce