Connery

Jonny Hefty & Jøden - Den Fede [Anmeldelse]

13 års samarbejde har endelig båret frugt - og hvilken frugt!

5 ud af 6 stjerner
Label: Playground Music
Kunstner: Jonny Hefty & Jøden
Titel: Den Fede
Releasedato: 30. september 2013
Jonny Hefty & Jøden - Den Fede [Anmeldelse]
Der har været en tendens til overdrevet selvhøjtidelighed i den danske musikbranche, hvor alle nærmest kolliderer, for at overgå hinanden med kunstigt opsatte attituder og tvivlsom nosseløs metervaremusik. Set i lyset af den udvikling, så er Jonny Hefty & Jødens første fælles album-udspil, musikkens svar på en befrier i rundbold.

Det er jysk, det er skævt - de er jyske og de er meget skæve, og det er vel kun deres mor, der ikke holder af dem! Væk med det højtidelige og frem med drengerøvsattituden, fjolletobakken og de slet skjulte svinere til den etablerede musikbranche og andet godtfolk. 

13 år har det taget de to bonghoveder, at få hashtågerne til at give mening og sammenfatte de 16 skæringer på "Den Fede". Måske er det DJ Static, der med et klarsyn har hjulpet de to i skabelsesprocessen, men med referencer til bl.a. den lokale nordjyske helt  Allan Olsen, må man tage hatten af for arbejdet.

Hvem ud over Jonny Hefty, som selv mener, at han er Danmarks Bedste Rapper (over 40) og Jøden, finder i øvrigt på at rime kongens foged på bonghoved'?

Tracklist (Eller "nummerliste" i.flg. Jøden)

1. Langt Væk
2. Tung Som En Sten
3. Rygepause
4. De 10 Tjumsebud
5. Gamle Dreng
6. Krigshyl
7. Ring Til Min Mor
8. Migmand
9. Deruda'
10. Morgenfed
11. Lortelighter
12. Prønulieåhørher
13. tak For Lort
14. Kom Igen
15. Do Da For Græm
16. Vi Går Aldrig Hjem

Det er simpelt, det er ligetil, det er befriende og selv om det ikke er revolutionerende, så er det en skive, som kommer til at køre voldsomt på mit anlæg, for hver nye gennemlytning afslører nye krøllede lyriske finurligheder og frembringer absolut et smil på læberne.

Nå ja - den brune klump på billedet. Det er ikke chokolade!
ANNONCE
Jonny Hefty & Jøden - Gamle Dreng
Del

Seneste nyt

Annonce