Connery

Jeg har overgivet mig til Nespresso - Vertuo Plus er formidabel i hverdagen

En anelse højere koppris for en markant bedre kaffe? Okay så!

Kapselkaffe har eksisteret i hvad der føles som en evighed, og gennem de seneste 13 år - lige så længe jeg selv har drukket kaffe, har jeg altid haft en maskine, til at prikke de portionsbestemte kopper ud.  

Der er lige så mange holdninger om kaffebrygning, som der er måder at brygge den på - så om man er til kapselmaskiner eller ej, må stå for egen regning.  

For mig giver det mening: Som single var det en no-brainer, og i dag hvor jeg har en kæreste der sjældent drikker kaffe - ligeså. Jeg nyder selvfølgelig en frikskværnet kop kaffe lige så meget som den næste aficonado, men i en travl hverdag har kapselmaskiner bare en overhånd. Og efter mange års sværgen til Dolce Gusto, har Nespresso vundet mit hjerte.  

ANNONCE

Hvad er godt ved Nespresso Vertuo?

Min nye kærlighed startede i begyndelsen af 2020, da jeg fik fingrene på en Nespresso Vertuoplus kaffemaskine. Maskinen er en af de primære, der benytter Nespressos nyeste kaffesystem: Vertuo. Systemet der byder på en hel ny kapselteknologi blev udrullet af Nespresso i 2018, og det har både fået ros og kritik med sig på vejen.

Vertuo-systemet introducerede nemlig en hel ny kapselform, og det betyder, at tredjepartsleverandører ikke længere kan levere kaffeprodukter til Nespresso-maskiner, uden om Nespresso selv. En lidt hamper måde at holde pengene i eget økosystem - men det giver rigtig god mening for Nespresso.  

Men Vertuo er en snedig måde, at holde på pengene - for det er et hamrende godt system.

ANNONCE

Hvad kan Nespressos Vertuo system?

Vertuokapslerne kan variere i tykkelse, men holde alle en cirkulær form, der passer i Vertuomaskinerne. På undersiden af aluminiumsringen, er der printet en stregkode, som indeholder informationer om selve kaffekapslen . Disse informationer læses af maskinen, der herefter tilpasser tilberedningen af den specfikke kapsel man har placeret i maskinen. Det er smart.

Hvordan virker Vertuo?

Vertuo-kaffen brygges ved, at maskinen skyder varmt vand gennem et hul i midten - herefter centrifugeres kapslen ved et meget høje omdrejninger, og kaffen slynges ud af en række huller der plantes i kapslens ydercirkel.  

Den proces tilpasses alt efter kaffetypen der smides i - og alt fra vandmængde, kaffetemperatur og luft styres totalt automatisk.  

Resultatet er en kaffe, der hver gang er perfekt tilberedt efter de foreskrifter der er optimale.  

Det giver en kaffe der er særdeles rig på smag og samtidig får den en lækker kaffeskum - crema, som jeg ikke har set på andre kapselmaskiner. Pokkers godt. 

ANNONCE

Hvad er ulemperne ved Nespresso Vertuo?

Der er selvfølgelig ulemper ved en kapselmaskine, og det gælder også Nespresso Vertuo.  

De typiske er de velkendte problemstillinger, som jeg har listet her:

  • En kop kaffe koster mellem 3,49 kroner og 5,89 kroner.  
  • En nespressomaskine kan kun lave kaffe. Dolce Gusto (som jeg tidligere sværgede til) laver også kakao, og andre varme drikke.
  • Det er omstændigt at lave store mængder kaffe, hvis man har mange gæster
ANNONCE

Alligevel er jeg ikke afskrækket af systemet, for i min optik er der også rigtig mange fordele.

Fordele ved Nespresso Vertuo:

  • Du får en perfekt kop kaffe hver eneste gang.
  • Smagen er bedre end de fleste øvrige kapselløsninger
  • Maskinen er let at betjene og kræver ikke megen rengøring eller tid i hverdagen.
  • Du bestemmer selv hvilken kop kaffe du skal have fra gang til gang. (Espresso om morgenen - decaf til aften?)
  • Du får en god kop kaffe, uden at skulle investere i en flere tusinde kroner dyr kaffemaskine.
ANNONCE
Jeg har overgivet mig til Nespresso - Vertuo Plus er formidabel i hverdagen

Over et halvt år har jeg testet maskine med forskellig kapsler og fundet frem til et par favorit Vertuo kapsler - og dem deler jeg gerne:

De bedste Nespresso Vertuo kaffekapsler

Vertuo Intenso - en kraftig helkopskaffe (230 ml) som jeg ladeligt serverer for gæster, der er glade for god kaffe, uden at være hærdede espressodrikkere.

Vertuo Fortado - Min absolutte favorit er denne intense Gran Lungo (150 ml) der passer perfekt til at sætte gang i hovedet en tung mandag morgen, hvor man gerne lige vil have et par tår kaffe - og ikke blot skal kickstarte systemet med et espressospark.

Vertuo Altissio - En rigtig god espresso, der har både fylde og kraft, uden at skrælle din tunge helt ned. Endnu bedre med et skvæt kaffefløde.

ANNONCE

Hvad koster det og hvor køber man kaffen?

Nespresso.com er det online udgangspunkt for Nespresso Vertuo - og modsat det originale Nespresso-system, forhandles Vertuo kun online og i dedikerede Nespresso-shops. Der er Nespresso Boutiques mange steder i landet - fordelt på faste fysiske butikker og pop-up/shop in shops, i flere af landets indkøbsmagasiner. Vertuo-maskiner forhandles på Nespresso.com fra 1099 kroner, mens maskinerne også kan købes hos elektronikforhandlere som Elgiganten fra lavere priser. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce