Connery

Japansk mand straffet for at holde frokostpause tre minutter for tidligt

Lederne afholdte en pressekonference og bukkede undskyldende for medarbejderens skamfulde handling

Den japanske arbejdskultur er berygtet for at kræve, at medarbejderne lægger hele deres liv i virksomhedens hænder. 
Bogstaveligt talt. 
Det sker så hyppigt, at unge mennesker falder døde om på deres arbejdsplads, at japanerne har opfundet begrebet Karoshi til at beskrive fænomenet, når man dør af overarbejde. 

Det er en kæmpe kontrast fra min tidl. arbejdsplads, hvor medarbejdernes motto var: "Skid godt, skid længe, skid for Kvicklys penge."

Arbejdskulturen forklarer måske hvorfor hver fjerde japaner ønsker at dræbe deres chef... No wait, det er ikke så langt fra mine Kvickly-kollegaers indstilling. Den eneste forskel var, at mine tidligere kollegaer ikke selv ønskede at slå deres chef ihjel, fordi det faktisk kræver at man skal udføre et stykke arbejde.

ANNONCE
PAKUTASO - Japansk mand straffet for at holde frokostpause tre minutter for tidligt PAKUTASO

Japanernes ikke-eksisterende forhold til work-life balance blev sat under pres, da en embedsmand for nylig blev straffet for jævnligt at forlade sit skrivebord et par minutter før tid for at købe sin frokost.  

Den 64-årige medarbejder i en vandforsyningsvirksomhed i Kobe fik en bøde og en reprimande efter at det blev opdaget, at han over syv måneder forlod sit skrivebord seksogtyve gange op til tre minutter før hans normerede pause påbegyndte.

Ledelsen i virksomheden indkaldte derfor nyhedsstationer til en pressekonference, hvor de bukkede og undskyldte for den 64-åriges handlinger.
Pressekonferencen skal ses i lyset af, at lovgivningen for offentligt ansatte i Japan kræver, at de ansatte koncentrerer sig om deres job.

Det kan være, at vi i Danmark ikke ville brokke os over det offentlige, hvis ledelsen i de enkelte institutioner undskyldte, når der sker et fald i produktiviteten blandt deres ansatte.

ANNONCE

Den 64-årige medarbejders udflugter blev opdaget af en leder, der kiggede ud af sit vindue og lagde mærke medarbejderen, da han var på vej ud at købe sin frokost i en restaurant på den anden side af gaden.

Ledelsen regnede ud hvor lang uberettiget tid, han havde brugt væk fra sit skrivebord og trak ham for en halv dagsløn.
I mellemtiden har jeg haft kollegaer, der sandsynligvis stadig sidder på toilettet i Kvickly Slagelses personalerum.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Dinko Juric Dinko Juric

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt