Connery

Jagten på den gode sovesofa

Gennem tiden har flere og flere fået deres øjne op for det praktiske ved en sovesofa. Denne kan være den perfekte løsning på mange forskellige problemer. Det kan for eksempel være, at du bor i en lille lejlighed, hvor din stue og dit soveværelse er samme værelse. Her vil en sovesofa være et oplagt valg.

Men der er flere grunde end blot pladsbesparelse til at vælge en sovesofa. Ved en sovesofa får du to store møbler i én - både en seng og en sofa. Du har altså både et sted at sove, men også et sted du og dine venner kan opholde jer i løbet af dagen.
En seng ville måske kunne gøre det samme, men den vil aldrig kunne opnå samme smarte udseende som en sovesofa. Du kan nemlig finde sovesofaer, som, du aldrig ville have gættet, gemmer på en seng. Men det betyder også, at der findes mange forskellige slags. Derfor er der nogle forskellige ting, du skal kigge nærmere på i jagten på den gode sovesofa for dig. 

Dens formål

Når du skal vælge en sovesofa, skal du først og fremmest kigge på dens formål. Skal den primært bruges som en seng eller en sofa? Eller lige meget af begge dele? Det, den primært skal bruges som, bør vægtes højest.
Skal den for eksempel primært bruges som en seng, vil komforten være noget af det allervigtigste. Det at finde en som du ligger godt i, så du undgår at vågne op næste dag med ondt i ryggen eller andre steder.

Er det derimod en sovesofa, som primært skal bruges som sofa, er der nogle andre ting, du bør vægte højest. Det kan eksempel være, hvis den skal stå som en sofa mere eller mindre hele tiden men så lige kan slås ud, hvis du har nogle gæster, som skal overnatte.
Her bør udseendet af sovesofaen være det, der er vigtigst. Det skal være en pæn sovesofa og gerne en, der blot ligner en almindelig sofa. Den skal nemlig være en fast del af din indretning, og derfor skal du også være glad for, hvordan den ser ud. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt, hvordan du sidder i sofaen. 

Dens placering

En anden ting, du også skal overveje i forbindelse med jagten på den gode sovesofa, er dens placering. Hvorhenne sovesofaen skal benyttes, har betydning for hvilken sovesofa, du bør vælge.
Det kan for eksempel være, at den skal bruges på dit barns værelse. Her er det måske ikke nødvendigt med den allerdyreste sovesofa, da børn ikke har helt så mange krav til udseendet. Det vigtigste er bare, at den er funktionel.

Samtidig kan du risikere, at dit barns mening ændrer sig flere gange igennem opvæksten, og det kan derfor være irriterende at have brugt mange penge på en sovesofa, de måske ikke kan lide et par år senere.
Er sovesofaen derimod til for eksempel stuen, kan det være en god ide at vælge af de lidt dyrere i høj kvalitet.

Dette vil være en sovesofa, alle, der besøger dit hjem, vil få at se. Derfor bør det også være en sovesofa, der tager sig godt ud og passer ind i indretningen.

Kvaliteten er også vigtig, da en sovesofa i stuen normalt vil blive brugt rigtig meget, præcis som en almindelig sofa ville. Sovesofaen vil derfor blive udsat for en del slitage, men vælger du en kvalitets sovesofa, vil den også kunne holde til denne slitage. De ekstra penge, du giver for kvaliteten, kan derfor sagtens betale sig, da det betyder, at du får en sovesofa, som kan holde meget længere. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce