Connery

Jackass-interview med Steve-O: Sex, drugs and broken bones

Livet som Jackass-stjerne på godt og ondt

Stephen Gilchrist Glover, bedre kendt under kunstnernavnet Steve-O, har været én af frontmændene på den populære Jackass-kultur, der blomstrede op i starten af 2000. På trods af en spirende karriere som professionel klovn fra Ringling Brothers-skolen i 1997, blev han i stedet opdaget af Jeff Tremaine fra det populære badboy-blad Big Brother Magazine. Efter indrømmelsen af, at han kun var bange for én ting, edderkopper, viste han sig at være et guldæg for Jackass-serien og de efterfølgende film og spin-offs. Et turbulent liv med halsbrækkende stunts, store mængder rusmidler og bizar selvlemlæstelse for publikummets skyld – alt sammen med et kækt smil på læben og en hæs latter.

Vi har taget en snak med ham om, hvad han roder med for tiden, hvor han blandt andet kan løfte sløret for noget Jackass-relateret spin-off. Altså når han ikke har travlt med at læse Connery:

ANNONCE
Jackass-interview med Steve-O: Sex, drugs and broken bones
Jackass-interview med Steve-O: Sex, drugs and broken bones

Der er gået 6 år siden den seneste Jackass-film – hvad har du lavet i mellemtiden?

Jeg har holdt mig selv meget beskæftiget med diverse projekter. Jeg har blandt andet skrevet en bog, som blev en bestseller. Jeg har fortsat mit arbejde i tv og film, lavet halsbrækkende stunts og pranks, bygget min kombinerede social media-følgeskare til mere end 15 millioner mennesker, og så har jeg i det seneste stykke tid turneret verden rundt med mit komedieshow, som desuden kommer til Danmark meget snart på min End of The World-turné. 

Havde du forventet den enorme popularitet og generationspåvirkning, Jackass ville have på befolkningen, da du begyndte at lave stunts og sniffe regnorme?

I mine tidlige år havde jeg på ingen måde forestillet mig, at jeg ville blive så kendt, som jeg er i dag. Men på det tidspunkt, hvor regnorme blev sniffet (2000, red.), var jeg allerede godt på vej i karrieren!

De fleste af dine stunts er ret hardcore – hvad er din hemmelighed i forhold til at udholde så meget smerte til fordel for godt tv?

Min eneste hemmelighed er i bund og grund, at jeg er opmærksomhedskrævende af natur – en fuldblods-attention whore! Jeg vil gå ufatteligt langt for at tilfredsstille et publikum.

Hvad er den værste smerte i verden?

Jeg tror, at alle vil være enige med mig i, at det vil være at miste et barn. Hvilket er en af grundene til, at jeg er glad for, jeg ikke har børn. 

ANNONCE
Jackass-interview med Steve-O: Sex, drugs and broken bones

Hvad er de 3 mest farlige stunts, du har lavet i din Jackass-karriere?

Blive kvalt til ubevidsthed seks gange på én dag.
Blive indsprøjtet med 150 ml vodka i min arm gennem et drop.
Hoppe ud af et fly uden faldskærm og lande i havet.

Hvad er den værste skade, du har påført dig i din karriere?

Der er faktisk én bestemt situation, som for altid vil være på min førsteplads over de værste skader, jeg har gjort på mig selv. På et tidspunkt kastede jeg mig selv ud over gelænderet fra en balkon på 2. sal. Jeg landede direkte med mit ansigt på et stenhårdt betonunderlag. Blot i dette ene fald brækkede jeg min kæbe, knækkede syv tænder, fik en hjernerystelse, ti sting i min kind og et brækket håndled.

Når man arbejder med et erhverv som ’Jackass’, er det så muligt at få nogen form for livsforsikring?

Ja, faktisk. Tilbage i 2002. Jeg havde en meget uprofessionel præsentation af mig selv og mit liv på daværende tidspunkt, og jeg havde to venner til at spille min advokat og manager. De fik lavet en aftale, som gjorde, at de ville få udbyttet, hvis der skete mig noget, haha. Siden da har jeg ikke villet lave en livsforsikring.

Hvordan oplevede du din succes og stjernestatus gennem Jackass – hvad fik du ud af det?

Jeg var faktisk langt, langt mere interesseret i opmærksomheden end pengene. Jeg ønskede at blive beundret af millioner og husket for altid. Gennem Jackass ville jeg have en masse sex og tage en masse stoffer. Jeg tror godt, jeg tør påpege, at jeg fik mere end rigeligt af det hele! Mest af alt tror jeg, at lektionen i det hele er, at man skal være forsigtig med, hvad man ønsker sig i sidste ende. 

ANNONCE
Jackass-interview med Steve-O: Sex, drugs and broken bones
Jackass-interview med Steve-O: Sex, drugs and broken bones

Du er en ret stor forkæmper for dyrerettigheder – hvordan havde du det med at blive sendt i fængsel for din protest mod Sea World i 2015? Var det det værd og hvis ja, hvorfor?

Siden jeg blev fængslet for min protest (Steve-O klatrede op i en kran i Hollywood, skød med fyrværkeri og viftede med en hvalformet ballon med teksten ”Sea World sucks”, red.), er der sket store forandringer i processen for at få Sea World lukket én gang for alle. Jeg føler, at jeg var med til at få processen til at skride af sted og det gør, at det var det hele værd.

Du har haft et noget turbulent liv med stoffer og diverse misbrug – var Jackass en måde at distrahere dig fra dine dårlige vaner, eller var Jackass-livsstilen så barsk, at man måske var nødsaget til at ’berolige nerverne’ med tvivlsomme midler?

Jeg vil ikke mene, at min involvering i Jackass gjorde det nødvendigt for mig at tage stoffer. Det var nærmere på en måde omvendt – mine forudsætninger for at være alkoholiker og stofmisbruger inspirerede nærmest Jackass-livstilen i første omgang. Jackass-livstilen blev født af mennesker med dårlige vaner.

Nu har du bevæget dig over i standup-branchen – hvordan er det? 

Min tilgang til standup-faget er egentlig i sig selv at skabe et multifacetteret onemanshow. Jeg har haft det mest vanvittige liv, og jeg inkluderer de mest interessante og sjove aspekter af det i mit materiale. Der er ikke nogen historier, der er for personlige eller for farlige – jeg fortæller alt råt for usødet.

Alle går op i at være rige og berømte nu om dage. Hvad er nøglen til succes i din verden?

Mit bedste råd er ikke at gå rundt og vente på, at nogen opdager dig. Du skal først opdage dig selv og så introducere dig selv for verden. 

Kan vi forvente, at Jackass vender tilbage?

Ja. Jeg tager mit tv-crew med mig på min End of the World-turnéen, hvor fans i Danmark blandt andet får muligheden for at være en del af en helt ny spin-off-serie. Jeg glæder mig til at se jer alle til december!

ANNONCE
Jackass-interview med Steve-O: Sex, drugs and broken bones

Steve-O's End of the World Tour bevæger sig ind over de danske stepper til december, hvor han vil optræde med sit show i både Aalborg d. 9 december og København d. 14 december 2016. 

Jackass-interview med Steve-O: Sex, drugs and broken bones
Del

Seneste nyt