Connery

Iværksætterfokus: Roon & Rahn

Funktionelt møbeldesign og en smule mandehørm

Jeg elsker design og gode iværksætterhistorier, og lige netop der var udgangspunktet, for at køre en tur til Godsbanen i Århus, og stifte bekendtskab med gutterne bag designvirksomheden Roon & Rahn.

Virksomhedens grundlæggere Nicki van Roon og René Hansen, henholdsvis grafisk designer og industriel designer, møder mig med en kop kaffe i deres “træboratorie”, deres lokale på Godsbanen, hvor størstedelen af arbejdet går med design, udvikling, marketing og hvad der ellers skal til, for at holde en iværksættervirksomhed på rette vej.

Der er god atmosfære, en form for organiseret rod, af materialer, halvfærdige prototyper og kaffekopper. Ovre i hjørnet står der et halvsmadret motoriseret løbehjul. Kreativitet møder mandehørm.

ANNONCE

Man skal jo også have lidt legetøj.” siger Nicki, og fortsætter med at forklare, at maskinen er tiltænkt som ølvogn, til weekendens forestående store fest: Han fylder 30, og det skal fejres med et White Trash party, med tilhørende ramponeret campingvogn, nedslidte sofaer, olietønde med ild og gennemført bad taste.

I like it. Tænker jeg ved mig selv. Eller sagde jeg det højt? Anyways, vi skal have lidt historie.

Roon & Rahn blev født, da de to gutter flyttede sammen i en lejlighed i dejligt dyre Århus. Møbler havde de ikke for mange af, og i stedet for at bruge boksen på at købe nye, begyndte de selv at bygge dem.

Det havde de flair for, og stille og roligt begyndte de at bygge lidt til venner og bekendte. Et af bordene blev på et tidspunkt sendt ind til en møbelkonkurrence, afholdt af ILVA - Den konkurrence vandt de, og præmien var blandt andet en stand til designmessen Formland.

Derfra begyndte det for alvor at tage fart, og tre år senere, har drengene en række ret interessante produkter på markedet.

ANNONCE

Det spændefelt der opstår mellem den grafiske designers æstetiske sans og den industrielle designers praktiske og funktionelle tilgang, skaber en god produktfilosofi. Praktisk talt alle deres designs er multifunktionelle - og de kan pakkes i flade kasser, så logistikken omkring salg og forsendelse af produkter er strømlinet og billig.

Produktsortimentet fra Roon & Rahn spænder byder i dag på blandt andet et fleksibelt ophængssystem til garderoben ‘Moodboard’, Rank Bench - en egetræsbænk med magasinopbevaring på undersiden, og senest deres Moodstand; et fleksibelt skostativ, der både er flot at se på, let at tilpasse og ganske kompakt.

Hvis du er nysgerrig efter at se, hvad drengene ellers har gang i, kan du gå på opdagelse i deres univers på Facebook

ANNONCE
Moodboard - Iværksætterfokus: Roon & Rahn Moodboard

Useful storage underneath the seat #roonrahn #danishdesign #multifuncional

A post shared by Roon & Rahn - Danish Furniture (@roonrahn) on

Moodstand fits all types of shoes #roonrahn #danishdesign #moodstand

A post shared by Roon & Rahn - Danish Furniture (@roonrahn) on

ANNONCE
Del

Seneste nyt