Connery

Isam B

Outlandish medlem på solo eventyr

3 ud af 6 stjerner
Isam B
Man skal ikke lytte længe til Isam B's soloalbum 'Institution', før man bliver overbevist om albummets altoverskyggende troværdighed. Isam synger om emner som berører hans hverdag i Danmark, og undgår på imponerende manér at ryge i de mange klichéer, som genren til tider er præget af. Albummet er fyldt med substansfyldte og smukke sange med sjæl - og er udelukkende på dansk. 'Institution' er et af de albums hvor distancen mellem lytter og kunstner forsvinder, og takket være Isam's soul-fyldte stemme, bliver man lukket helt ind i den verden, der bliver sunget om på albummet.
 
Et album fyldt med kærlighed
'Institution' er på mange måder en kærlighedserklæring. En kærlighedserklæring til Danmark på det lækre nummer 'I Danmark Er Jeg Født'. Det er et nummer som sender tankerne tilbage til Outlandish' fortolkning af PHs 'Man Binder Os På Mund Og Hånd'. 'Institution' er en kærlighedserklæring til den enlige mor på 'Et Godt Måltid' - hvor en enlig forsørgers svære betingelser, skildres i et romantisk skær. Og ikke mindst en kærlighedserklæring af den mere traditionelle slags, på eksempelvis 'Hver Sin Vej' som beskriver en dimension af forholdet mellem mand og kvinde.
 
Et album fyldt med politisk skarphed   
Isam's debut som solokunstner, formår at tage fat på nogle meget aktuelle politiske problemstillinger i Danmark, på en rigtig fed måde. 'Alle Veje Fører Til Malmø' er historien om forholdet mellem en mand og kvinde - og brobizz! Her kommer han ind på potentielt sprængfarlige emner som 24-årsreglen, forholdet mellem kristendom og islam og de politiske forhindringer man støder på, når man forelsker sig i en ikke-dansker, og forsøger at få denne til Danmark.
 
Det der løfter albummet fra det ordinære, er netop dualiteten mellem det romantiske, og det mere samfundskritiske som hverdagen rummer. Når dette sættes sammen med Isam's sprøde stemme, og en meget mere soulpræget lyd end man normalt hører fra Outlandish, bliver resultatet meget overbevisende. Albummet indeholder også et par overraskelser, blandt andet nummeret 'Så Længe' hvor Per Vers synger et vers og løfter niveauet - og bidrager med et element af hiphop.         
 
Det er fedt at høre et album, hvor man virkelig kan mærke at kunstneren har noget på hjerte - og det er netop tilfældet med Isam B's 'Institution'. Han tager nogle chancer på albummet, og ifølge min mening er der også et par numre som ikke er helt vellykkede, og derfor kan jeg ikke give den absolut topkarakter. Men det ændrer ikke ved det overordnede indtryk af 'Institution', og konklusionen er at det er et super album - lyt endelig til det og få udvidet din horisont...
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce