Connery

Irrational Man [Anmeldelse]

Woody Allen er tilbage og filosoferer over det perfekte mord.

5 ud af 6 stjerner
Irrational Man - Trailer
Gravier Productions - Irrational Man [Anmeldelse] Gravier Productions

Det perfekte mord

Den desillusionerede og alkoholiske filosofiprofessor Abe Lucas (Joaquin Phoenix) befinder sig i en eksistentiel krise da han flytter til en lille by på Rhode Island. Her får han et job på Braylin universitet, hvor han møder den unge, smukke studerende Jill Pollard (Emma Stone). Selvom hun har en kæreste, falder hun hurtigt for Abe's mystiske og dragende væsen og de to indleder et forhold. En dag overhører parret to kvinders samtale på en café, om den enes skilsmisse og bitre kamp om forældremyndigheden og om, hvordan en korrupt dommer Spangler (Tom Kemp) er på eksmandens side. Det vækker noget i Abe og som en twistet opretholder af retfærdighed, begynder han straks at planlægge det perfekte mord, helt ned til mindste detalje.

ANNONCE
Gravier Productions - Irrational Man [Anmeldelse] Gravier Productions

M for Murder

Efter den mindre vellykkede Magic in the Moonlight, er Woody Allen tilbage i sin vante form, med en genre han tidligere har prøvet kræfter med og hvor nogle af hans bedste film er blevet til som bl.a. Match Point, Manhattan Murder Mystery og den undervurderede Cassandra's Dream.

ANNONCE
Gravier Productions - Irrational Man [Anmeldelse] Gravier Productions

En Hyldest til Hitchcock

Det er ren Hitchcock-stil, den snart 80-årige neurotiske New Yorker leger med i Irrational Man og det er forrygende god underholdning. Men det havde ikke fungeret, hvis Woody ikke var så musikalsk og fremragende en filmmager, som han er.

Gravier Productions - Irrational Man [Anmeldelse] Gravier Productions

The Devil's in the Detail

Plottet er omhyggeligt struktureret, uden overflødigt fedt på historien. Dialogen og karaktererne er knivskarpe, rollerne perfekt castet, så der er ikke én falsk tone i hverken ensemblet eller melodien. Det kræver en mester at lave så fuldendt en film og Woody er i sandhed en mester!

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 30%

Teknisk information:

Original titel: Irrational Man

Land: USA, 2015

Instruktør: Woody Allen

Medv.: Joaquin Phoenix, Emma Stone, Parker Posey, Jamie Blackley og Tom Kemp

Genre: Drama/Mystery

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 96 min

Dansk bio premiere: 13. august 2015

Distributør: SF Film

ANNONCE
Del

Seneste nyt