Connery

iPhone anno 2019

Apple har ry for at lancere ny iPhone hvert andet år. Derudover lancerer de også som udgangspunkt en opdateret iPhone de år, hvor der ikke er en decideret ny model i pipeline. Det er de såkaldte ”S” modeller. 2018 var ”S” år, hvorfor vi kan forvente en ny iPhone til september i år (2019).

iPhone er under angreb

Der er ingen tvivl om, at Apple ramte plet med deres iPhone telefon. Den oprindelige model ramte verden lige i hjertet, og var en magtdemonstration i forhold til design og funktion, da den altoverskyggende – men forhenværende – mastodont, Nokia, havde mistet sit jerngreb i markedet.

iPhone blev ikke alene den mest eftertragtede telefon overhovedet, den blev også udgangspunkt for konkurrenterne, der nu alle - i mere eller mindre grad - kopierede designet, og dermed var med til fuldstændigt at udslette de fysiske knapper fra mobiltelefonerne.
Men selvom mange prøvede, så var der ikke rigtig nogen, der kunne måle sig med Apple. De store mobilproducenter tabte stille og roligt mere og mere terræn i takt med, at årene gik og stadig flere og nyere iPhones kom på markedet. Men siden er noget af gassen gået af ballonen.

iPhone er kommet under angreb – specielt i forbindelse med den seneste model, iPhone XS og iPhone XS Max, der ikke levede helt op til forventningerne. Mange mente, at disse telefoner var for lidt nyskabende og for meget af det, vi allerede kendte i forvejen – bare dyrere.

Er udvalget for stort?

Apple har været i modvind, da det er kommet frem, at de med vilje har skruet ned for ydeevnen på deres ældre modeller i takt med at de nye er kommet på markedet. Apples forklaring var, at de ældre telefoner ikke kunne holde strøm ligeså godt, hvis de kørte med de nye versioner af IOS for fuld kraft, men skeptikere mente, at det var et snedigt forsøg på, at få eksisterende iPhone-brugere til at skifte til en ny model.

Men spørgsmålet er vel reelt, hvorvidt der er behov for nye modeller. Ikke kun fra Apple, men generelt. Der produceres smartphones i millionvis, men de minder alle sammen om hinanden. Det var netop det, der var så unikt med den oprindelige iPhone – den mindede ikke om de andre. Den var unik og den var innovativ.

I dag virker det ofte som om, at producenterne i højere grad vil efterleve deres release-frekvens og så til gengæld må nøjes med meget små opdateringer fra model til model, hvilket man jo godt kan forstå ud fra et kommercielt synspunkt, men som ikke er specielt fedt for forbrugerne.

Ny iPhone på vej?

iPhones har igen og igen sat barren for de øvrige producenter på markedet, og hvis deres udgivelsesfrekvens holder, så kan vi alle forvente at se en ny iPhone allerede til september. Spørgsmålet er så bare, om det er gammel vin på nye flasker, eller om Apple har revolutioner med i ærmet og igen vil sætte deres konkurrenter til vægs.
Det er svært at spå om, men bliver spændende at følge.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce