Connery

iPhone 16: Apple springer to generationer om med potent ny hardware

Her er de vigtigste nye funktioner til iPhone 16

Apple har endnu en gang været på banen med en storslået keynote - og traditionen tro har efterårs-præsentationen fra Cupertino haft til formål at introducere de nyeste udgave af iPhones, Apple Watch og AirPods. 

Apples Glowtime-event har haft et, lad os bare kalde det stort, fokus på kunstig intelligens - Apple Intelligence - Apples eget spin på AI i iPhone og MacLand. Der er selvfølgelig kommet en række nye farver.  

Der er flere ret markante nyheder på iPhone 16 - og mens topmodellen iPhone 16 Pro fortsat er flagskibet, er der ingen tvivl om at iPhone 16 er en pæn opgradering i forhold til iPhone 15. I år fåes iPhone 16 i en 6,1" stor skærm, mens iPhone 16 Plus kommer med en skærmstørrelse på 6,7".

ANNONCE
iPhone 16 - iPhone 16: Apple springer to generationer om med potent ny hardware iPhone 16

Mens iPhone 16 Pro er vokset i forhold til sidste år, holder iPhone 16 sig i den velkendte størrelse og formfaktor, som basis-iphonen er kendt og elsket for. 

iPhone 16 har fået sidste års pro-feature, den touch-følsomme nye capture-knap "camera control", der gør Apples mobilkamera tættere på en klassisk kamera, med touch-funktionen der blandt andet styrer fokus, zoom og capture-funktioner.  

ANNONCE
Apple Intelligence kommandoer til Siri.  - iPhone 16: Apple springer to generationer om med potent ny hardware Apple Intelligence kommandoer til Siri.

iPhone 16 har også fået et helt nyt chipset, A18. Navnet der springer fra sidste års A15, er Apples måde at fortælle at den nye chip springer hele to generationers forbedringer over - og altså gør alt hurtigere, bedre og mere effektivt end nogensinde før. Konkret er processoren op til 30% hurtigere end forgængeren, mens grafikchippen selvfølgelig også er markant bedre end forgængeren - 40% hurtigere end chippen i iPhone 15. 

Den helt store og vigtige ting som det nye chipset muliggør er selvfølgelig det nye Apple Intelligence. 

Mens man kunne skrive en hel stil om de nye AI-funktioner, holder vi os indledningsvist på det overskriftsmæssige niveau. 

Apple Intelligens muliggør et væsentligt spring i generativ AI, som blandt andet kommer til udtryk i vilde nye redigerings-funktioner i dine fotos og videoer, mens det også muliggør væsentlig hurtigere og klogere processer over alle machine-learning funktionerne. Herunder hjælpefunktioner til mere effektiv brug af mails, noter, notifikationer og en helt ny start for Siri. (Som nu er blevet bøffet op, takket være generativ sprogstyrke fra ChatGPT)

Apple Intelligence starter som beta i efteråret og Apples satsning er at den officielle opdatering rulles ud i løbet af foråret 2025 - og iPhone 16 skulle altså være den bedste nye destination for det. 

ANNONCE
iPhone 16: Apple springer to generationer om med potent ny hardware

På kamerafronten byder iPhone 16 på et 48 megapixel hovedkamera, som også har en 12 megapixel telefotosensor med zoom - som tilsammen bliver hvad Apple kalder for et 48 megapixel hybridkamera.

Slutteligt er der også blevet plads til et Ultra Wide-kamera, som deler optager den øverste kameraplacering - og sammenlagt er Apples regnestykke, at det nye kamera i iPhone 16 giver dig en performance svarende til 4 enkeltstående kameraer. 

ANNONCE
iPhone 16 - Intro
?si=H4AOXcUvNaErvPn5
iPhone 16 specifikationer - iPhone 16: Apple springer to generationer om med potent ny hardware iPhone 16 specifikationer

iPhone 16 kan i kraft af sin nye A18 processor også bryste sig af at være en kraftfuld gamingmobil, der blandt andet kan trække Assassin's Creed Mirage, Resident Evil 7 og andre konsoltitler uden problemer. 

iPhone 16 pris og tilgængelighed

iPhone 16 er tilgængelig til en vejledende pris der starter i 7.499 kroner, mens iPhone 16 Plus koster 8.499 kroner. Begge med en lagerkapacitet på 128 GB.

ANNONCE
Del

Seneste nyt