Connery

Introduktion til binære optioner

Binære optioner – fordele og ulemper

Vi har tidligere skrevet om traditionel aktiehandel, men på det seneste har et nyt fænomen inden for finansiel handel gjort sit indtog i Danmark. Måske har du allerede hørt om fænomenet, der kaldes binære optioner, som bedst kan defineres til at ligge et sted i grænsefeltet mellem gambling og investering.

I det følgende vil du blive introduceret for binære optioner, der kan være en blød introduktion til aktiemarkederne, men husk at se dig for – al handel med finansiel handel er som bekendt forbundet med risici.

Binære optioner – fordele og ulemper

I Sverige har Binära optioner længe været en kendt handelsform men i Danmark har det indtil for bare et par år siden været forbeholdt finansnørder.

Traditionel aktiehandel igennem din bank, en investeringsforening eller andre mæglere er ofte en langsommelig fornøjelse, hvor afkastet er langsigtet. Det betyder, at langt de fleste aktier ikke kan sikre så betydelige kursstigninger, at du kan tjene penge fra den ene dag til den anden. Det er sådan set fint nok, hvis du for eksempel er på udkig efter et godt sted at placere din pensionsopsparing. Men vil du hellere tjene hurtige penge fra dag til dag, er traditionel aktie- eller obligationshandel i langt de fleste henseender ikke hensigtsmæssigt.

På en række områder ligner binære optioner traditionel aktiehandel. Der er dog nogle markante forskelle. For det første ejer du ikke aktivet. Når du handler med binære optioner er det således en option, du ejer. For det andet kan du – modsat hvis du ejer aktivet – også tjene penge, hvis aktivets værdi falder. Det skyldes, at du med binære optioner både kan tjene på en forventning om et stigende eller faldende marked – de såkaldte call og put optioner. “Binære” beskriver dermed de to valg du har inden en handel indgås - og det er hele essensen af at handle binære optioner, en enten/eller tankegang – går markedet op eller ned.

Ved en call option er din forventning således, at dit udvalgte aktivs kurs vil stige – omvendt forventer du at kursen vil falde ved en put option. Er du en dygtig investor, og kan du forudsige kurstendenser (både negative og positive), er det dermed altid muligt at tjene penge på binære optioner.

Det er ret let at komme i gang med binære optioner og handler kan vare alt fra 15 sekunder til en hel dag eller endda en uge, men tidshorisonten vil altid være kort. Derfor er binær optionshandel også yderst kortsigtet og langt de fleste handler vil være afgjort inden for samme dag.

En handel kunne for eksempel forløbe i fire trin som skitseret nedenfor:

Trin 1 – Du vælger et aktiv – det kunne være guld
Trin 2 – Du vælger et beløb – det kunne være 100 Dollars
Trin 3 – Du vælger en tidsramme for handlen – det kunne være kl. 11.00
Trin 4 – Du vælger “Call” eller “Put” – altså om du mener at guldkursen vil være højere eller lavere kl. 11 i forhold til det tidspunkt du startede.

Kritikken af binære optioner som handelsform går blandt andet på det faktum at det er en form for ”enten/eller væddemål”, hvor du modsat traditionel aktiehandel (hvor du mister den procentvise afvigelse), mister hele dit indskud hvis du ikke får ret i din forudsigelse.


 

3 gode råd hvis du kaster dig ud i binære optioner

Hvis du er solgt på ideen om handel med binære optioner er her 3 gode råd til at komme godt fra start:

Vælg den rigtige mægler

Se dig for inden du vælger en mægler og opretter en trading konto. Der er stor forskel på hvilke muligheder de forskellige mæglere tilbyder i forhold til bonusser, minimumsindskud og udbetalingsprocenter. Det kan også klart anbefales at finde en mægler der er reguleret via en finansinstitution – i Europa er de fleste udbydere reguleret via CySEC på Cypern og derved inden for EU. Hvis du ikke helt ved hvor du skal starte kan du besøge en af de mange sammenligningstjenester der findes inden for området.
 

Start med en demokonto

Binære optionsmæglere tilbyder i stigende grad en demokonto hvor du kan teste platformen af, afprøve dine evner og gøre dig de første nødvendige erfaringer uden at sætte “rigtige penge” på højkant. Du kan oprette demokonti hos flere udbydere for at finde den platform der passer dig bedst.

Indsæt kun beløb du har råd til at miste

Som med alle andre former for investeringer og spil er det en god tommelfingerregel kun at satse penge du rent faktisk har råd til i værste fald at miste. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser og holder det på et niveau hvor du ikke risikerer at miste fodfæstet. Undgå derfor at sætte for mange penge ind på din konto fra starten, så fristes du ikke på samme måde til at lave flere handler end du kan håndtere.

ANNONCE
Del

Seneste nyt