Connery

Into the Woods [Anmeldelse]

Disney twister de gamle folkeeventyr i ny dyster eventyrfilm, der burde komme med advarslen: DETTE ER EN MUSICAL!

2 ud af 6 stjerner
Into the Woods - Trailer
Walt Disney Pictures - Into the Woods [Anmeldelse] Walt Disney Pictures

Der var engang...

En desperat bagermester (James Corden) og hans kone (Emily Blunt) ønsker sig brændende et barn, men bagerens familie er blevet forbandet af en gammel, modbydelig heks (Meryl Streep) og ægteparret kan derfor ikke få børn, med mindre forbandelsen bliver ophævet. Ægteparret beder heksen ophæve forbandelsen og hun ser dermed straks sit snit til at ophæve forbandelsen der ligger på hende selv, så hun kan få sin ungdommelighed tilbage. Hun indgår derfor en aftale med parret, der går ud på, at de har tre dage til at finde en mælkehvid ko, en blod rød kappe, en guldsko og en dusk hår så gult som majs og så vil forbandelsen forsvinde.

ANNONCE
Walt Disney Pictures - Into the Woods [Anmeldelse] Walt Disney Pictures

Careful what you wish for

Ægteparret begiver sig fast besluttet ind i den mørke og farefulde skov for at finde tingene, inden tiden render ud. Undervejs møder de nogle mennesker, der alle får en skæbnesvanger rolle i parrets søgen på heksens ønsker og på deres egen fremtid.

ANNONCE
Walt Disney Pictures - Into the Woods [Anmeldelse] Walt Disney Pictures

If it ain't broken... Fix it anyway!

Into The Woods vender op og ned på de klassiske Brødene Grimm eventyr Askepot, Rødhætte og Ulven, Rapunzel samt Benjamin Tabart's Jack og Bønnestagen. Moralen i fortællingen er tyk og filmen føles desværre både lang og ret kedelig, for man kommer aldrig rigtigt ind under huden på hovedpersonerne.

ANNONCE
Walt Disney Pictures - Into the Woods [Anmeldelse] Walt Disney Pictures

Vil for meget

Det er også svært at blive klog på, hvor filmskaberne egentligt vil hen med dette eventyr mash-up der er baseret på en Broadway musical af Stephen Sondheim og James Lapine. For et øjeblik er den tongue-in-cheek, selvironisk og det næste øjeblik virker den gravalvorlig, selvhøjtidelig og moralprædikende, hvilket i længden bliver frustrerende at finde rundt i.

ANNONCE
Walt Disney Pictures - Into the Woods [Anmeldelse] Walt Disney Pictures

The Woods are alive, with the Sound of Musak

Det gør det bestemt heller ikke nemmere at holde af filmen, når karaktererne konstant bryder ud i forklarende sang til højre og venstre. Okay, I er på vej Into the Woods. Jeg tror vi har fattet det… Filmens eneste lyspunkt er Johnny Depps desværre alt for korte, men morsomme cameo som den pædofile ulv, der er ude efter den unge spændstige Rødhætte, en karakter der tydeligvis er inspireret af de gamle Tex Avery tegnefilm.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 0%

Teknisk information:

Original titel: Into the Woods

Land: USA/UK/Canada, 2015

Instruktør: Rob Marshall

Medv.: Anna Kendrick, Meryl Streep, Chris Pine, James Corden, Emily Blunt, Daniel Huttlestone, Lilla Crawford, Mackenzie Mauzy, Tracey Ullman og Johnny Depp

Genre: Eventyr/Fantasy/Musical

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital/DTS

Spilletid: 125 min

Dansk bio premiere: 26. marts 2015

Distributør: Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce