Connery

Interview med Leonardo DiCaprio om The Revenant

Superstjernen og Hollywood-kongen om hans nyeste film!

@SF-Film & FOX - Interview med Leonardo DiCaprio om The Revenant @SF-Film & FOX

Kort før premieren på den film, jeg absolut har glædet mig mest til op til årets Oscar-show, The Revenant, har vi fået fingrene i et par ord fra filmens store stjerne, Leonardo DiCaprio. Læs interviewet herunder:

@SF-Film & FOX - Interview med Leonardo DiCaprio om The Revenant @SF-Film & FOX

Hvad tiltrak dig ved filmprojektet, The Revenant?

Det som tiltrak mig allermest ved projektet var muligheden for at arbejde sammen med Alejandro González Iñárritu. Han er en stor visionær, og der er få filmskabere, som kan skabe et ligeså poetisk, eksistentielt stykke filmkunst som ham. Ser man konkret på filmen, så fokuserer den på en lineær fortællende legende om den amerikanske historie, som portrætterer en overlever i vildmarken drevet af sine instinkter – men gennem Alejandros øjne bliver det meget mere end det. Det bliver en historie om triumf i den menneskelige sjæl. 

Handlede det om at gøre filmen mere poetisk end bare en almindelig, lineær fortælling?

Det var intentionen. For at opnå dette var vi nødt til at blive en del af naturens elementer og bruge måneder på at planlægge en række velkoreograferede optagelser. Vi lærte alt, hvad vi kunne om datidens tidsperiode, og selve den filmiske fremstilling forsøgte vi at skabe som en dokumentarisk opstilling, eller nærmest virtual reality.

ANNONCE

Filmen fokuserer på den sande historie om Hugo Glass, der bliver overfaldet af en bjørn tilbage i 1800-tallet – denne bjørnescene skulle være en fantastisk optagelse?

Jeg tror, denne scene er en af de mest fantastiske scenografiske oplevelser, som tilskueren nogensinde vil opleve. Det var en særdeles besværlig optagelse, men endte i sidste ende med at blive utroligt bevægende og desuden er den overvældende storslået, idét den sætter tilskueren i midten af scenen. Tilskueren drages ind i duellen mellem et menneske og en bjørn i en sådan grad, at man praktisk talt kan mærke bjørnens vejtrækning. Jeg tror vi har opnået noget, som går udover alt andet, vi har set i filmhistorien nogensinde.

Filmen foregår i 1820’erne – en periode, som ikke har mange veldokumenterede beviser. Det må have skabt nogle narrative udfordringer?

Helt bestemt. Vi følte nærmest, at vi lavede science fiction, da der ikke var det store historiske materiale at arbejde med. Vi befinder os et sted, som på dette tidspunkt i historien ikke er blevet til Amerika endnu – midt i vildmarken blandt indfødte stammer og fokus på begyndelsen af den hvide mands kapitalistiske indtog. Filmen fokuserer på pelsbranchen, som kom før guld- og oliebranchen, og historien udfolder sig virkelig ’i naturen’ i alle ordets betydninger. 

ANNONCE
Interview med Leonardo DiCaprio om The Revenant
@SF-Film & FOX - Interview med Leonardo DiCaprio om The Revenant @SF-Film & FOX

Hvordan har det været at arbejde med Alejandro?

Hvor skal jeg begynde? Han er et filmskaber-geni. Det jeg elsker ved hans tilgang til filmuniverset, er hans old-school-teknikker og det faktum, at han også er en outsider. Han tænker både inden for og uden for boksen. Han har gennem indflydelse af andre store filmskabere hele sit liv opnået sin egen stemme og personlige stil – en stil som er blevet synonym med hans navn nu. Der er meget få filmskabere, som har opnået dette – at skabe en unikt præg på filmmarkedet og som ikke bare passer ind i den klassiske Hollywood-støbning.

Var The Revenant fysisk og psykisk hårdt at optage?

Hell yeah! Hele crewet skulle arbejde med ekstreme forhold – hvad enten det var øjeblikke, hvor kameraet ikke fungerede på grund af 40 minusgrader eller landskabets forandring fra snedækket landskab til golde områder på ingen tid. Der var et tidspunkt, hvor vi var nødsaget til at lukke produktionen i flere uger. Det var dog fascinerende ikke at skulle forholde sig til noget, som blev vist på skærmen eller bundet til stramme, narrative opbygninger, men i stedet det at skulle reagere på mine omgivelser – det var lidt som at indspille en stumfilm, da jeg ikke har mange replikker i filmen, og derfor mange gange bare var mig selv overladt til naturens luner. Det var udfordrende. Men også utroligt spændende at se, hvordan man i bedste stumfilm-facon skulle udtrykke sine ’replikker’ gennem indre tankers påvirkning af mimikken og karakteren.

ANNONCE
@SF-Film & FOX - Interview med Leonardo DiCaprio om The Revenant @SF-Film & FOX

Locationen virker som et af nøgleelementerne i filmens forsøg på en autentisk fremstilling af Hugos historie?

Helt bestemt. Alejandro ville finde det sidste uberørte naturområde, som Hugo Glass oplevede, og det foregik oppe i Canada. Meget af skoven fra dengang er stadig intakt og det samme med floden. Det tog utroligt meget arbejde med sondering af terrænet før filmholdet kunne bevæge sig ud på de besværlige naturområder, men det blev en vigtig faktor i scenografien.

Er det sandt, at du og nogle af de andre skuespillere skulle på en form for bootcamp inden optagelserne?

Det er korrekt. Vi skulle lære en række overlevelsesteknikker og desuden forsøge at mestre en ’musket’. Jeg lærte at starte et bål kun ved hjælp af naturens hjælpemidler og fik et lynkursus i at overleve i naturen med hensyn til fødevarer og de kolde temperaturer. Vi havde brug for at lære alle mulige overlevelsesteknikker, da journalerne fra datidens pelsjægere virkelige understregede, at mændene tilhørte en helt anden æra af mandfolk, som var utroligt hårdføre og ukuelige i mod naturens luner. Tro mig, jeg elsker naturen, men jeg vil på ingen måde sige, at jeg er en Bear Grylls-type. Jeg kunne ikke gøre det, datidens pelsjægere formåede.

  

The Revenant har dansk premiere d. 21. januar 2016. Vi krydser fingre for, at Leonardo DiCaprio hiver sin gyldne Oscar-statuette hjem i år!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce