Connery

Interview med Dar Salim: Jeg skal vågne hver dag og glæde mig til at gå på arbejde

Interview med Netflix-film-aktuelle Dar Salim.

Dar Salim er et talent på den danske skuespillerscene, som nærmest dukkede op ud af ingenting, og på ingen tid blev en fast del af den danske skare af stjerner, der pryder de store produktioner i hjemlandet.

Han har medvirket i alt fra den danske hårdkogte Underverden som hjernekirurgen i unåde til en af Khal Drogos trofaste lakajer i Game of Thrones - og nu er han om lidt aktuel i en ny nervepirrende thriller på Netflix, som går under navnet Kærlighed for Voksne.

Se traileren lige her:

ANNONCE

Filmen, du ikke må fortælle dine venner om

Dar Salim var fra starten af hooked på Kærlighed for Voksne i det sekund, han havde læst manuskriptet.

“Det er et af de bedste manuskripter, jeg nogensinde har læst. En ægte pageturner.”

Selve plottet bygger op omkring genkendelige situationer i hverdagen i et parforhold, der måske har kørt lidt for længe - den gamle kærlighed er ved at svinde ind, og en ny flamme dukker op og eliminerer det forhold, der engang fungerede.

Men derfra? så er der ikke vitterlig meget genkendelighed - så stikker det bare af.

Den er prydet med enormt voldsomme plot-twists, som placeres på uventede tidspunkter i Dar Salims karakters lange følelsesmæssige rejse. Den tager hverdagssituationen ud til ekstremerne - man tror, det er et almindeligt trekantsdrama, som vi så tit har set på både film og tv - men så ændrer den gear.

“Det er en af de film, man skal love ikke at afsløre noget om til sine venner”.

Foruden den nye Netflix-film på trapperne har Dar ikke siddet stille med projekterne - han også Underverden 2 undervejs, hvor man har været medproducer, og så skal han også medvirke i en ny Guy Ritchie-film, The Interpreter.

“Jake Gyllenhaal var nummer 1 på rollelisten - jeg var nummer 2. Jeg er kæmpefan af Guy Ritchie, så det var helt sikkert et drømmeprojekt for mig.”

Men for ham handler hans passion for skuespillet langt fra kun at blive den helt store Hollywood-stjerne.

Han tager ikke bare hvilket som helst projekt, hvis det er udlandet, der ringer - han skal have sig selv med i det og finde den interesse, som driver hans lyst.

Han er på det stadie i sit liv, hvor det handler om at gøre sig umage med projekter, og ikke bare tordne frem på skærmen med det ene projekt efter det andet - hvis det rigtige tilbud ringer, så hopper han selvfølgelig på det, men ellers bruger han tiden på at dyrke den gode historie og hvad der fungerer for ham.

“Jeg går ikke ud og laver The Mummy 4 bare for at være med i toppen.”

Men han understreger, at han på ingen måde er krukket eller snobbet i forhold til store blockbusters og eventyrfilm. Tværtimod.

Det handler om, hvordan du forholder dig til projektet. Han har ikke en bestemt foretrukket genre - han bliver fascineret af en god historie.

“Hvis de en dag ringer og tilbyder mig en rolle i den nye Iron Man? Så er det bare afsted. Man skal forstå genren - hvis man laver en Avengers-film, så laver man en Avengers-film.”

For ham handler det om mavefornemmelse og interesse:

“Jeg kan se kvaliteten i både at lave en tysk sorthvid-indiefilm og en stor gigantisk blockbuster. Det er en oplevelse på hver sin måde.”

ANNONCE
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann (Netflix PR) - Interview med Dar Salim: Jeg skal vågne hver dag og glæde mig til at gå på arbejde Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann (Netflix PR)

Den rastløse type

Dar Salim har haft mange jobs på sit CV - han har været rejseleder, en del af den Kongelige Livgarde og så er han uddannet pilot.

Men skuespillet er det punkt i hans karriere, hvor han har lagt allermest fokus og kærlighed.

Skuespillet opdagede ham, før han opdagede den, og det skete lidt ved en tilfældighed, at han blev skuespiller - men der hvor han er i dag, har intet med held eller lykketræf at gøre.

“Man vælter ikke bare ind af døren og bliver skuespiller. Det er ligesom, hvis man som barn går forbi en fodbold en dag på fodboldbanen. De andre børn beder dig om om at sparke den ind til dem og så rammer den rent i nettet. Det er begyndelsen på noget stort.”

Hvortil han understreger, at derfra er det ingen dans på roser:

“Fra den første bold og til at blive en fodboldspiller - der skal man lægge sig benhårdt i selen og selv gøre en enorm indsats.”

Skuespillet for ham viste sig at være en uudtømmelig kilde til at dygtiggøre sig og lære hvordan man agerer et menneske - både foran kameraet og i livet. Han fandt en ægte lidenskab.

Og han er nået til et punkt i dag i sin karriere, hvor han har mere eller mindre frie hænder til at eftersøge de projekter i skuespillerkarrieren, han finder interessant.

Han har etableret sig som en af de danske skuespillernavne, der ligger i de øverste skylag, og så har han indgået et samarbejde med Scanbox, som han skal lave 3-4 film sammen med, hvor han har kunstnerisk frihed til at sætte sit præg på sine historier.

Han har flere projekter i støbeskeen, men ikke noget decideret drømmeprojekt, som han en dag drømmer om at fuldføre - han står et sted, hvor han kan udvikle historier, han selv har lyst til at fortælle løbende.

ANNONCE
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann (Netflix PR) - Interview med Dar Salim: Jeg skal vågne hver dag og glæde mig til at gå på arbejde Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann (Netflix PR)

Foruden skuespillet er han også allerede begyndt at bevæge sig bag kameraet - ikke så meget som en debuterende instruktør (endnu), men det er utrolig vigtigt for ham ikke bare at være plakatdreng og stjerne i filmen.

Han vil også have en finger med i spillet i forhold til, hvordan filmen udformer sig fra manuskriptstadiet.

Dar ser i bund og grund sig selv lidt som den rastløse type, hvor der gerne må ske noget hver dag.

Han har den dybeste respekt for folk, der kan arbejde med et klassisk 9-16-job, elsker at se frem til ferie og går troligt på arbejde hver dag på den samme plads - det er slet ikke noget for ham.

Men han hviler nok i sig selv til, at han ikke bare hopper på flyet hver gang, at en stor produktion forsøger at typecaste ham som ‘danskeren’ eller skurkerollen.

For ham er skuespillet heller ikke nødvendigvis ‘endestationen’, hvor hans karriere skal fortsætte indtil pensionsalderen.

“Jeg gør det (skuespillet, red.), så længe, det virker for mig. Livet skal leves og gives mening.”

Det kan være, han vågner op en dag og vil noget helt andet. Det hele handler i bund og grund om, at han har brug for, at glæde sig til dagen:

“I al sin enkelthed har jeg brug for, at når jeg står op om morgenen, så skal jeg virkelig have lyst til at stå ud af sengen og lave det, jeg laver - jeg skal ikke bare ‘gå på arbejde’. Det skal være noget, jeg dyrker. Jeg skal vågne hver dag og glæde mig til at gå på arbejde.”

Vi siger tak for din tid!

Sæt kryds i kalenderen d. 26. august, hvor den nye kærlighedsthriller Kærlighed for Voksne får premiere på Netflix.

ANNONCE
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann (Netflix PR) - Interview med Dar Salim: Jeg skal vågne hver dag og glæde mig til at gå på arbejde Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann (Netflix PR)
Del

Seneste nyt

Annonce