Connery

Interessen for helårsdæk boomer, men hvorfor?

Kører du på helårsdæk?

Som motorinteresseret skribent dukker der flere og flere pressemeddelelser om helårsdæk op i min indbakke. Performance-helårsdæk, budget-helårsdæk, store helårsdæk. Rigtig mange helårsdæk. Men hvorfor egentlig?

Gennem mine år som bilist har jeg altid fået tudet ørene fulde af vigtigheden af sæsonskift af bilens hjul. Det giver selvfølgelig rigtig god mening, hvis man netop har sommerdæk, at skifte til vinterdæk inden det bliver koldt. Men er det overhovedet nødvendigt? Det kommer an på flere ting.

Når det kommer til helårsdæk, er det tydeligt, at interessen fra danske forbrugere er steget markant. En analyse af søgeinteressen på Google viser en kategorisk årlig stigning i søgninger efter helårsdæk - en interesse, der i øvrigt topper hvert år omkring starten af november.

ANNONCE
Søgeinteresse i helårsdæk - Interessen for helårsdæk boomer, men hvorfor? Søgeinteresse i helårsdæk

Den større interesse i helårsdæk kunne godt gå hen og blive en sten i skoen hos serviceværksteder og dedikerede dækcentre, der både kan se frem til færre beregnelige dækskift og mindre indtjening på opbevaring af dæk, der ikke er i sæson. Men det besvarer ikke spørgsmålet om den stigende interesse i dæktypen.

For at få et bedre svar på sagen, har jeg rakt ud til dæk-giganten Goodyear, der i en nylig pressemeddelelse erklærede, at man forventer en kontinuerlig stigning i efterspørgslen på helårsdæk i hele Europa.

ANNONCE
Goodyear Vecotr 4 helårsdæk - Interessen for helårsdæk boomer, men hvorfor? Goodyear Vecotr 4 helårsdæk

Goodyear forklarer trenden

Ifølge Carola Cotronei, der er kommunikationschef for EMEA hos Goodyear, er der flere faktorer, der driver udviklingen. "Den primære drivkraft bag væksten i helårsdæk-segmentet er forbrugernes ønske om bekvemmelighed og omkostningseffektivitet," forklarer Cotronei. "Helårsdæk eliminerer behovet for sæsonbestemte dækskift, hvilket sparer bilisterne både tid og penge."

Men der er også andre faktorer i spil. Cotronei peger på klimaændringerne som en væsentlig årsag. "Mildere vintre reducerer nødvendigheden af specialiserede vinterdæk, hvilket gør helårsdæk til en mere attraktiv løsning for mange forbrugere."

Helårsdæk er blevet bedre end de var

En anden vigtig faktor er de teknologiske fremskridt, der har gjort moderne helårsdæk langt bedre end deres forgængere. Eksempelvis med udgangspunkt i  Goodyears Vector 4Seasons Gen-3, har vi et helårsdæk designet til at levere fremragende ydeevne under forskellige vejrforhold. Med avancerede slidbanemønstre og gummiblandinger, der sikrer godt greb på både våde og tørre veje, samt på sne og is, er dækket en af Goodyears bedste løsninger til bilister der ikke har behov for at skifte sutterne mellem sæsoner.

Mindre bøvl

Der er også en generel tendens til, at forbrugerne søger mere alsidige og holdbare produkter. Helårsdæk imødekommer behovet ved at tilbyde en løsning, der fungerer hele året rundt uden at gå på kompromis med sikkerheden. "Det er dog vigtigt at bemærke, at vinterdæk stadig giver overlegen greb og sikkerhed på sne og is, hvilket gør dem til den bedste løsning i regioner med barske vinterforhold, såsom de nordiske lande. I disse specifikke geografiske områder er vinterdæk fortsat afgørende for at sikre optimal ydeevne og sikkerhed i vintermånederne. På trods af den generelle vækst i helårsdæksegmentet vil vinterdæk forblive uundværlige i områder, der oplever streng vintervejr." lyder det fra Goodyear. 

Helårsdæk er blevet bedre, men en barsk isvinter er sikrest med vinterdæk

Så altså, helårsdæk kan nok spare dig for en ekstra tur på dækcentret og opbevaring af andre dæk - hvis du så ellers er indforstået med, at sikkerheden som bilist er bedre på vinterdæk, hvis du har planer om at begive dig ud på vejene i en snestorm. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt