Connery

'Intelligente termostater kan spare dig for 1.789 kroner om året'

Tado har regnet på de stigende energipriser

Sidder du som os, altid og leder efter et argument der kan retfærdiggøre endnu mere smart-home udstyr derhjemme, er Tado klar med et brandvarmt argument.

Tado, der har specialiseret sig i smarte termostater, har taget et kig på de stigende varmepriser, og lavet et regnestykke der over en bred kam kan spare en gennemsnitlig dansk familie for 1789 kroner om året: 

"I 1. kvartal 2021 betalte en familie med to voksne og to børn i et 150 kvm. energirenoveret hus i gennemsnit DKK 3.864 for opvarmning (1). I 2022 anslås det at selv samme familie betaler DKK 7.214 for opvarmning. Varmeudgifterne per husstand er med andre ord i gennemsnit steget med hele 89 procent i forhold til året før, og det på trods af, at varmebehovet i denne ret milde vinter var tre procent lavere end i samme periode sidste år. Der er dog måder og midler til at opnå betydelige omkostningsbesparelser på trods af vedvarende høje priser.

Den umiddelbart letteste måde at reducere varmeudgifterne på er ved at gøre brug af intelligente teknologier såsom smarte termostater. De smarte termostater fra tado° muliggør en langt mere effektiv udnyttelse af energien og dermed besparelser på i gennemsnit 22 procent om året (2). Med en varmeregning på DKK 7.214 spares der i gennemsnit DKK 1.789. Det betyder, at købet af en Smart Termostat fra tado° tjener sig selv hjem på mindre end et år." lyder det fra Tado i en pressemeddelelse, der sætter sparetrangen på spidsen.

Nu er det selvfølgelig svært at sætte en pris på dit specifikke tilfælde, men incitament er ikke svært at få øje på, et starterkit fra Tado er nemlig ikke meget højere end den gennemsnitlige besparelse, som installationen af et sæt smarte termostater takket være smart-home funktionalitet som geofencing og løbende justering efter eksterne faktorer takket være AI, bringer med sig. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt