Connery

Intel er på vej med grafikkort, der skal tage kampen op mod Nvidia og AMD

PC-gamere får snart et tredje alternativ til at trække den bedste spiloplevelse

Intel er bedst kendt for at levere processorer til PC og laptops, men inden udgangen af 2022 kan 'Intel Inside' altså også komme til at betyde noget andet. 

Mens Intel længe har arbejdet med deres grafiske evner, er det et nyt træk, at de nu er klar til at række ud til forbrugere med dedikerede grafikkort, der skal tage kampen op mod Nvidias GeForce og AMD Radeon. 

Grafikkortene fra Intel lanceres under navnet Arc - og en ny selvtest fra Intel, viser at deres mainstream-grafikkort Intel Arc A750, tester næsten lige op mod det populære valg fra Nvidia: GeForce RTX 3060. 

Intels indtræden i Grafikkort-genren kunne næsten ikke komme på et bedre tidspunkt. De seneste års udfordringer med leveringer, forårsaget af corona, mikrochip-manglen og massive prisstigninger, betyder at mange gamere ikke har haft mulighed for at opgradere, eller i det hele taget få fingre i et nyt grafikkort - hverken fra AMD eller Nvidia, og en tredje leverandør vil ikke skade konkurrencedygtigheden på markedet. 

ANNONCE
Intel A750 vs RTX 3060 ved 1080p - Intel - Intel er på vej med grafikkort, der skal tage kampen op mod Nvidia og AMD Intel A750 vs RTX 3060 ved 1080p - Intel

I Intels interne test, har man testet Arc A750 grafikkortet op mod et GeForce RTX 3060, med over 50 forskellige populære spil i 1080 pixel opløsning - det er til stadighed den mest brugte opløsning for gamere, og testen giver et godt blik på, hvor konkurrencedygtig Intels teknologi egentlig er. 

På tværs af de mange titler, der spænder over alt fra Fortnite over World of Warcraft og til Red Dead Redemption 2, viser testen, at Intels nye grafikkort mere eller mindre løber et parløb med konkurrenten fra Nvidia, med Intels grafikkort scorende et gennemsnitlig 3% højere FPS-tal i spillene. 

Intel har endnu ikke givet en lanceringsdato for deres nye grafikkort, men det forventes at være på markedet i slutningen af 2022, hvor det succes meget vel afhænger af, om Intel kan ramme et prisniveau, der placerer sig et attraktivt sted under konkurrenterne. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce