Connery

Innovation der imponerer: Samsung Galaxy Z Fold 2

Samsung har nærmest egenhændigt hakket kategorien af foldbare smartphones ud for sig

15.799 kroner er mange penge for en smartphone. En telefon. Jovist, som forbrugere har vi efterhånden vænnet os til at skulle penge ud på den gode side af 10.000 kroner, hvis vi vil være med på det ypperste og det nyeste - hvis vi vil være first movers. Det er stadig mange penge for noget der langt hen af vejen er signalværdi - og knap 16.000 kroner er endnu mere. 

Det er dyrere at være early adopter, end blot at være med på den normalt dyre bandvogn. 

Men lad os i et øjeblik tage prisen ud af regnestykket. Det er godt nok utopi - men i en verden, hvor vi ikke skal bekymre os om pris - er Samsungs foldbare smartphone så noget værd?

ANNONCE
Innovation der imponerer: Samsung Galaxy Z Fold 2

Samsung har insisteret på at bane vejen for en ny kategori - den foldbare smartphone kan virke som et irriterende “se-hvad-vi-kan”-elektronik - men det hårde arbejde (og formentlig absurde mængde af udviklings- og markedsføringsbudgetter) viser at Samsung stadig formår at skubbe grænsen for, hvad et forbrugerprodukt kan være - også uden en massiv konkurrence fra andre andre elektronikgiganter. 

ANNONCE
Innovation der imponerer: Samsung Galaxy Z Fold 2

Samsung Z Fold 2 er et godt stykke håndværk. Revisionerne der er blevet lavet siden den første Fold og sidenhen med det anderledes Z Flip-format, har resulteret i en endnu mere levedygtig foldbar smartphone. 

Fold2 er en smartphone, men med den foldbare skærm er den også en tablet. Det er åbenlyst. Men de mange små forbedringer der gør sig gældende i softwaren, er mere end det. 

ANNONCE
Innovation der imponerer: Samsung Galaxy Z Fold 2

Hvis man overgiver sig helt til Samsungs systemer - for better or worse, så ville en Samsung Z Fold2 rent faktisk kunne afløse flere af dine gadgets på en gang. Samsungs DeX-software (alle nye Galaxy smartphones) , er nu så god, at du trådløst kan koble smartphonen til en PC-monitor og køre en næsten rendyrket PC-oplevelse i hvert fald på overfladen. Trådløse signaler kan også - med en ekstern skærm, gøre samme smartphone til centrum i dit underholdningsunivers - der kan games, skrives, tastes tales og surfes til den store guldmedalje. Mange af de ting er også mulige med en ordinær smartphone. 

ANNONCE
Innovation der imponerer: Samsung Galaxy Z Fold 2

Den store foldbare skærm i hjertet af Fold2 er uden tvivl et tilløbsstykke. Skærmen er bedre end sidste model - og byggekvaliteten er så meget bedre, at man ikke frygter det som et stykke elektronik, der har en mission om at tage livet af sig selv. Hængslerne er meget bedre - lukkemekanismen er også. 

I sammenfoldet tilstand er Fold2 også milevidt bedre end sin forgænger, den nye frontskærm fylder det meste af overfladen - og den ganske brugbar. Jovist, det foldede format er stadig en smule klodset at betjene - det kræver tilvænning og god vilje. Men god vilje har man, med sådan et produkt. 

ANNONCE

I techie-kredse, tales der meget om produkter, der baner vejen for en ny normal. Den foldbare skærm er ikke bare en gimmick - den er godt på vej til at blive en standard, der giver mulighed for større skærmoverflade i en meget mere håndterbar form. 

Samsung Galaxy Z Fold2 er den bedste version af teknologien i sit nuværende stadie - og som sådan er den et vellavet og godt produkt, der ikke lider af de samme børnesygdomme som første variant. Den fascinerer overalt og lover en fremtid, som er håndgribelig. Og hvis du drømmer om en fremtid, hvor teknologien håndgribeligt forandrer sig - så er Galaxy Z Fold2 noget for dig. For mig er den et løfte om, de mere imponerende produkter i vente - innovationen står nemlig ikke stille. 

ANNONCE
Innovation der imponerer: Samsung Galaxy Z Fold 2

Det vigtigste som der er sket med i det massive ræs, ved at skabe en brugbar foldbar smartphone, kan synes at være Samsungs indsats i at udhugge en nye produktkategori - Samsung Z-serien - som det ypperste inden for flashy smartphones - smartphones der ved et enkelt blik, får andre til at tænke “Hold da op, der er en der har penge nok!”

Men det vigtigste i min optik, er at der gemmer sig et lille glimt af fremtiden - en fremtid, hvor elektronik ikke nødvendigvis defineres af dets format - men af de muligheder, der rent faktisk kan gemme sig i en lomme. Helt konkret: Peak-smartphone er kommet og gået - og mens vi ikke længere har det samme fokus på at få den nyeste processor og chip - er smartphonen ved at udvikle sig til en mere uhåndgribelig størrelse - et stykke højt personliggjort stykke software - der understøttes af den nyeste teknologi - som passer bedst til dit liv. Om det kommer som en indbygget chip i din nethinde, et kæmpe stykke udfoldeligt displaypapir, eller i en håndvenlig lille klods i din lomme… Det er lige meget, for der skal nok være et format, der passer dig og dit liv.

ANNONCE
Samsung Galaxy Z Fold2 - Specifikationer

Hovedskærm: 7.6" QZGA+ AMOLED 2X Infinity Flex Display (2208x1768 pixel) 373ppi
Coverskærm: 6.2" HD+ Super AMOLED (2260x816 pixel) beskyttet af Corning Gorilla Glass Victus
Dimensioner: Foldet - 68x159.2x16.8mm | Åben - 128.2x159.2x6.9mm
Vægt: 282 gram
Chipset: Qualcomm Snapdragon 865+ 5G
Kamera (Frontskærm og hovedskærm): 10MP selfiekamera
Hovedkamera: Tripple setup, 12MP ultra vidvinkel, 12MP vidvinkel OIS, 12MP telephoto OIS. 2x optisk zoom 10 z digital zoom.
Hukommelse: 12GB RAM
Lager: 256GB intern UFS3.1
Batteri: 4500 mAh, 25 Watt powercharge, trådløs opladning og reverge charge.
SIM: NanoSIM + eSIM
Lyd: Stereohøjttalere - virtual surround med Dolby Atmos. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt