Connery

Ingen fødselsdag uden hjemmebagte fødselsdagsboller

Opskrift på lækre, luftige fødselsdagsboller!

Hvis der er en ting, som nærmest er lige så vigtig som flæskesteg i juletiden, så er det fødselsdagsboller til fødselsdagen.

Man kan have alt fra helt storslåede moussekager, kagemænd og andre kreative kreationer på bordet til familiesammenkomster, børnefødselsdage og alle de forskellige fejringssituationer - men det er lidt som om, at den fødselsdagsboller, uanset udformning, formår at finde sig vej til bordet!

Det er lidt en form for bagværk, som man aldrig rigtig bliver for gammel til.

Simple, luftige og svampede boller som spreder hyggestemning i hele køkkenet med sin nybagte duft - og bliver bollerne akkompagneret med tandsmør? så er der ikke et øje tørt.

Og med mindre du har en gammel hemmelig familieopskrift på de perfekte fødselsdagsboller, så kan det være lidt svært at ramme den helt rigtige konsistens.

Vi skal jo gerne ramme et eller andet sted mellem en hvede og en krydderbolle.

Konsistensen er yderst vigtig, og i samme kategori som tilberedning af kød, så kan nogle få minutter fra og til i ovnen, nogle få ekstra gram mel i blandingen eller lidt for få eller for mange slag på køkkenmaskinen gøre en kæmpe forskel.

Hvis du mangler inspiration til, hvordan du får bikset et batch fødselsdagsboller sammen, så går man aldrig galt i byen af opskriften hos Valsemøllen.

Opskriften på deres fødselsdagsboller rammer den rigtige luftighed med nogle ret vigtige trin i opskriften:

- Mælk er at foretrække frem for vand, da det kan give mere fasthed, saftighed og desuden en luftigere krumme

- Dejen skal æltes grundigt igennem! Ofte længere end folk tror. Dejen skal blive blank og slippe skålen

- Dejen skal have en kærlig omgang smør, som i de rette mængder tilføjer smidighed og blødhed til krummen

Har du mod på at prøve opskriften?

Så se Valsemøllens opskrifter på lækre fødselsdagsboller - nemt, lækkert og perfekt til fødselsdagen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce