Connery

Inflationen får folk til at vælge istandsatte iPhones for at spare penge

Flere vælger istandsatte iPhones på grund af økonomisk krise og fokus på bæredygtighed

Den økonomiske krise har ændret danskernes forbrugsvaner, og flere er begyndt at se sig om efter alternative muligheder til den nyeste iPhone-model. Det viser sig i salgstallene hos finske Swappie, som køber og istandsætter brugte iPhones.

I første halvdel af 2022 var de mest populære modeller iPhone 11, X og 11 Pro, mens iPhone 8, en fem år gammel model, og Apples budgetmodeller hittede i anden halvdel af året. Denne udvikling har Swappie ikke tidligere oplevet.

I løbet af sidste år var der et tydeligt skift i, hvilke modeller der var populære blandt danskerne - et skift, der faldt sammen med sommeren, hvor de økonomiske forhold blev væsentligt forværrede. I første halvdel af året var det forventet, at iPhone 11, X og 11 Pro ville være blandt de mest solgte modeller, mens iPhone 8, en fem år gammel model, og Apples budgetmodeller hittede i sidste halvdel af året. Salget af SE 2020 blev også fordoblet sammenlignet med samme periode året før.

Ifølge Swappie er der stadig interesse blandt forbrugerne for at købe iPhones, men de ønsker at spare penge ved at vælge modeller, der fungerer som nye, men som koster en brøkdel af prisen på en ny model.

"Normalt ville en fem år gammel model udfases, og vi ville forvente et fald i salget, men den fem år gamle iPhone 8 storhittede i sidste halvdel af 2022 – og det er første gang, vi ser den udvikling," siger Casper Andersen, der er dansk landechef for Swappie, og fortsætter:

"Tallene for sidste kvartal af 2022 vidner om, at værdi for pengene er blevet vigtigere end den nyeste model, når danskerne køber en ny smartphone. Forbrugerne får lige så stille øjnene op for, at de ikke behøver en helt ny model for at opfylde deres smartphone-behov. De kan få en telefon, der er ældre, end man skulle tro, men som fungerer fuldstændig som en ny."

Cirkulær økonomi i fokus

Udover at spare penge, er der også andre fordele ved at købe istandsat elektronik. Forbrugerne bidrager både til cirkulær økonomi og den grønne omstilling. En istandsat iPhone udleder nemlig 78 % mindre CO2 sammenlignet med en fabriksny telefon. Ved at vælge en istandsat frem for en ny iPhone, hjælper forbrugerne med at mindske mængden af tech-affald.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce