Connery

Infinite: Produceren bag Mark Wahlbergs seneste actionflick tror på nye chancer

Lorenzo di Bonaventura reflekterer over corona-nedlukningens effekt på filmskabning

"Jeg synes, at idéen om at få en ekstra chance, er en fantastisk idé." lyder det fra den næsten-legendariske producer Lorenzo di Bonaventura, da han bliver spurgt til, hvad der gør historien i action-filmen Infinite værd at fortælle. 

"Jeg mener, at det var Malcolm Gladwell, der i sin bog (Outliers: The Story of Succes, 2008) beskrev, at man skal bruge 10.000 timer, på at blive ekspert på et felt. Det er en ret interessant observation. For hvad nu hvis du havde en million timer - hvor ville man så ende?

Kombinationen af de to betragtninger, satte virkelig gang i vores fantasi omkring filmen." 

ANNONCE
Infinite - Trailer

Som en direkte konsekvens af corona-pandemien, blev sci-fi-action baskeren Infinite rykket fra biografpremiere, til at være et streamingtrækplaster på den nye streamingtjeneste Paramount+. 

På papiren har filmen alt, til at skulle være en vaskeægte blockbuster. Mark Wahlberg, Antoine Fuqua i instruktørstolen, imponerende special-effects, Matrix-lignende plottwists og produceren bag Transformers-franchiset. 

Realiteten er en IMDb-rating på 5.4, 16% i anmelderscore på Rotten Tomatoes - næppe hvad man kan kalde en kritisk succes. 

Heldigvis tror filmens producer på second chances - Lorenzo di Bonaventura, en af Hollywoods mest indbringende actionproducere, skal nok få flere af dem - om Infinite kommer til at opleve reinkarnation, er dog en helt anden snak. 

I stedet for at dykke for meget ned i selve filmen, fik vi en snak med Lorenzo, omkring hvad han har lært under corona - og hvordan skellet mellem streaming og biografer er blevet trukket meget tydeligt op, over det seneste halvandet år. 

"Der er to ting, som er blevet dramatisk påvirket." lyder det fra Bonaventura, når snakken falder på coronapandemien.


"Jeg håber at biografoplevelser er noget der fortsætter og bliver godt igen. 
I løbet af nedlukningen, fik jeg selv ikke set en eneste film på storskærm. Da jeg endelig kom i biografen efter syv eller otte måneder, gik det op for mig, hvor dramatisk en forskel det er (i forhold til hjemme på tv'et). Det gav mig et stort indtryk, og det gav mig en tro på, at andre har samme indtryk, og at biografoplevelsen ikke forsvinder. 

Når det kommer til streaming og mængden af indhold der ender der, er det klart, at det har haft et negativt aftryk på biograferne. Jeg håber ikke at folk glemmer, hvordan det er at gå i biografen. 

Den største effekt pandemien har haft fra en filmskabers perspektiv, er i redigeringen. Redigeringsmæssigt har det ikke været optimalt, at skulle redigere en film, når der ikke er flere personer i samme rum. Det har virkelig påvirket den kreative proces. Selvfølgelig kan alle hoppe på et fælles Zoom-kald, hvor man kan snakke om det - og det er ikke en dårlig ting... 

Men der sker bare noget, når man sidder i samme rum, der giver en bedre kreativ proces. Og det er meget hurtigere, det er helt sikkert. Redigeringsprocessen er meget langsommelig, når alle opholder sig i hvert sit rum/hjem - og jeg håber at det er noget der aftager - permanent, for det er ikke sjovt."

Lorenzo di Bonaventura har gennem sin karriere båret franchises som Transformers og G.I. Joe til Hollywood, og har produceret hitfilm som Four Brothers, været nøglefaktor i opkøbet af filmrettighederne til Harry Potter-universet sammen med ingangsætningen af produktionen af The Matrix. 

Infinite kan streames på Paramount+. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce