Connery

Indiana Jones and the Dial of Destiny havde rekordåbning i Danmark trods international modvind

Er vi et Indy-land eller har Mads Mikkelsen en finger med i spillet?

Indiana Jones and the Dial of Destiny har haft en rekordbrydende åbningsweekend i Danmark. Med i alt 75.374 biografgængere siden premieren, har filmen haft den bedste åbningsweekend i de danske biografer i 2023. Filmen, der er instrueret af James Mangold, har Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge og Mads Mikkelsen i hovedrollerne.

"Vi havde store forventninger til Indiana Jones and the Dial of Destiny, og det er et fantastisk resultat. Det viser, at Indy har en særlig plads i hjertet hos de danske biografgængere," siger Hans van Rijn, Country Manager for The Walt Disney Company Nordics & Baltics.

På trods af filmens succes i Danmark, har den internationale modtagelse ikke været lige så positiv. På verdensplan har filmen indtil videre genereret $130 millioner, hvoraf $70 millioner kommer fra internationale markeder udenfor Nordamerika. På trods af disse tal, har filmen haft svært ved at opnå profitabilitet, da Disney og Lucasfilm har brugt $295 millioner på at producere den femte og sidste action-eventyrfilm??1?.

I Nordamerika havde filmen en lunken debut med 60 millioner dollars i Box Office. Storbritannien havde det største publikum uden for Nordamerika med en omsætning på 8,9 millioner dollars, efterfulgt af Frankrig ($5,9 millioner), Japan ($4,7 millioner), Korea ($4,1 millioner) og Tyskland ($4,1 millioner)???.

Anmeldelserne af filmen har været blandede, med mange kritikere der roser Fords præstation og filmens nostalgiske appel, men også påpeger manglende originalitet og stereotype portrætter. Mange anmeldere har udtalt, at filmen ikke helt lever op til forventningerne, men også at den stadig er et underholdende og værdigt farvel til en ikonisk karakter??. Vores egen anmelder, Dennis, kvitterede med 4 stjerner og ordene: "Jeg foretrækker til hver en tid et middelmådigt eventyr med Indiana Jones, fremfor så mange andre ligegyldige film."

På trods af den internationale modgang, viser filmens succes i Danmark, at Indiana Jones stadig har en stærk tilstedeværelse blandt det danske publikum.

ANNONCE
Del

Seneste nyt