Connery

Il Senso - Vinbarer i hovedstaden #1

Først var der barer med special øl, nu er det vinbarer der er in. Pallisgaard tager et kig på et par af de bedste af slagsen i hovedstaden. Første stop: Il Senso

6 ud af 6 stjerner
Ilsenso.dk - Il Senso - Vinbarer i hovedstaden #1 Ilsenso.dk
Jeg vil i denne artikelserie prøve på, at guide dig helskindet igennem det utal af vinbarer der de seneste par år, er dukke op i hovedstaden. Egentlig kræver det ikke meget mere, end et passende rustik lokale, et par vinreoler fyldt med vin af forskellig art, et par vinglas og en proptrækker, for at åbne en vinbar, men hvor stor er en oplevelse af den kaliber egentlig?

Min egen baggrund for, at kommentere og anbefale en vinbar, vil nogle måske kalde for tvivlsom, men jeg kan garantere dig for, at alt hvad der hedder snobberi og fisefornemme fornemmelser er fremmedord. Jeg går selv efter den rene nydelse, god smag og uhøjtidelige rammer.

Hvad vin angår, så har jeg arbejdet med vin igennem en periode som sælger i en butik for nogle år tilbage, samt som tjener, hvor alt lige fra menigmand til den mere fine noble herre, skulle rådgives og serviceres. Det er i denne periode, at min kærlighed til de italienske vine blev vækket, men naturligvis overskygger den kærlighed ikke glæden, ved en god drue, fra andre dele af verdenen.

Nok om mig, for det er de københavnske vinbarer, der skal tages under kærlig vurdering. Alt lige fra indretning, til servering og udvalg, vil blive vurderet og kommenteret.
ANNONCE
Ilsenso.dk - Il Senso - Vinbarer i hovedstaden #1 Ilsenso.dk
Første stop - Il Senso:

Il Senso ligger ret tæt på Nørreport Station - nærmere betegnet på Gothersgade 87, lige over for Kongens Have. Med sin specialisering inden for italienske vine, ligger netop denne vinbar absolut i toppen på min personlige skala.

Det er nok heller ikke uden grund, at il Senso af AOK.dk er blevet kåret til Københavns Bedste Vinbar i både 2007 og 2008 - herefter stoppede AOK kåringen.

Her kan du stifte nærmere bekendtskab med Amarone, Valpolicella, Brunello eller måske få et mere intimt forhold til Barolo og Chianti. Serveringen er tilpads uformel og deres glæde ved vin er åbenlys. Der fortælles lystigt om den vin der serveres og tjenerne har styr på deres vin-trivia.

Foruden et omfattende vinkort, byder Il Senso på et letoverskueligt menukort, med retter der passer ind til hele den historie der er Il Senso. Jeg kan varmt anbefale en gang braisseret lammeskank. Den ret fik mig til at holde kæft stort set hele tiden, mens jeg spiste (noget af en bedrift, red.), da jeg besøgte kælderen, med henblik på denne anmeldelse. Forretten var noget jeg ikke havde prøvet før; Sværdfisk carpaccio, men hvilken delikat og velsmagende overraskelse, som jeg ligeledes kun kan anbefale, såfremt den forefindes på menukortet.  

En stor force ved Il Senso er, at de skifter menukortet jævnligt, så lad dig endelig overraske og prøv dig frem. Har du ikke en hujende forstand på vin, eller vil du gerne overraskes, så lad tjenerne bestemme vin til maden, eller forkæl dig selv med "Dagens Kultglas" (dagens kultglas er en af de bedre og dyere vine, som der en sjælden gang åbnes en flaske af, som man så kan prøvesmage).

Indretningen er ligesom betjeningen, uformel, men yderst funktionel og hyggelig. Jeg må nok sige, at alt går op i en højere enhed, specielt når man ser chefen rende rundt med tallerkener og tage sin tørn med opvasken.

Ca. pris for to forretter, to hovedretter og et glas vin pr. person pr. ret valgt af tjeneren: Kr. 800,- til 1000,-.
ANNONCE
Hvem, hvad, hvor og hvorfor?
Snyd ikke dig selv for et besøg på Il Senso. Der er lagt en meget høj standard for besøgene på de andre vinbarer, men de seks Ninja'er er mere end velfortjente..

• Il Senso

• Gothersgade 87

• 1123 København K

• 33 12 87 19

[email protected]

www.ilsenso.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce