Connery

I traileren til American Fiction er Jeffrey Wright nødt til at gøre sig gangsta-"sort" for at sælge bøger

Det oscar-nominerede komediedrama er på vej til streaming

Hvornår er en film, bog eller sang "sort"? Det er et rigtig godt spørgsmål, som Cord Jefferson forsøger at belyse, i hans instruktørdebut med filmen 'American Fiction'. 

I filmen spiller gode gamle Jeffrey Wright hovedrollen som Monk - en frustreret forfatter, der er overmådeligt træt af, at udgiver-branchen tjener penge på "sort" underholdning, der primært er baseret på trætte og dårlige stereotyper. 

Efter at have set, hvordan forfatter-kolleger tjener penge, på at skrive bøger, der taler ind i yderliggende stereotyper, får han nok og skriver som joke en bog under pseudonym - en joke der kommer til at jagte ham med både enorm succes, en filmkontrakt og alt det, han forsøgte at tage pis på. 

Plottet kunne lyde som en lidt langsom og måske kedelig film, der har travlt med at pege fingre af krænkende adfærd, men trailer-materialet viser det modsatte, og ligner en underholdende runde, der kan mere end at være selvhævdende. 

Filmen har allerede haft pæn succes i USA, hvor Metacritic-scoren lander på 80% i en samlet score fra både seere og anmeldere. Filmen har allerede vundet flere priser for bedste film på blandt andet Toronto Film Festival, BAFTA Awards m.fl og så er den nomineret til ikke mindre end fem Oscar-statuetter for henholdsvis 'Bedste film', 'Bedste skuespiller', 'Bedste birolle', 'Bedste adaption' og 'Bedste originalmusik'. 

American Fiction lander på Prime Video den 27. februar 2024. 

ANNONCE
American Fiction - Officiel trailer
?si=dpmtyThP7_KTh1tb
Del

Seneste nyt

Annonce