Connery

I Give It a Year [Anmeldelse]

I Give It a Year er en romantiske komedie, som både er charmerende og forfriskende.

4 ud af 6 stjerner
SF Film - I Give It a Year [Anmeldelse] SF Film
Hvorfor forelsker vi mennesker os? Videnskabelig set kan det forklares som en kemisk reaktion, der sker i hjernen, ikke ulig den, man også oplever når man spiser et stykke chokolade. Men hvorfor er det, at vi så får netop lige den kemiske reaktion overfor nogle mennesker og ikke overfor andre? Er forelskelse i virkeligheden et spørgsmål om tilfældigheder og timing eller er vi mon forbundet via usynlige hjertestrenge og en uundgåelig skæbne, der fører os sammen hvis bare vi venter længe nok? En ting er i hvert fald sikkert; Indtil man finder den ”eneste ene” kan kærligheden være en smertefuld affære, men der findes nok ikke en anden følelse, der har affødt så mange sange, som følelsen af et knust hjerte. Sange der tit gør det nemmere for andre, at komme over deres egne hjerte kvaler. Så der er vel ikke den ting, der ikke er godt for noget.
ANNONCE
SF Film - I Give It a Year [Anmeldelse] SF Film
7 måneder efter Nat (Rose Byrne) og Josh (Rafe Spall) møder hinanden tilfældigt til en fest, gifter de sig ved et overdådigt bryllup, som var det taget ud af en Hugh Grant film. Til at starte med er alt idyl. De knalder på livet løs på deres bryllupsrejse i Marokko, men snart melder hverdagen sig hjemme i det gråvejrs kedelige London. 8 måneder inde i ægteskabet, begynder det så småt at knirke. Nat og Josh er nemlig et umage par. Han er en tænker og hun er et handlingsmenneske.
ANNONCE
SF Film - I Give It a Year [Anmeldelse] SF Film
Tingene bliver for alvor komplicerede da Josh en dag kommer til at kysse med sin ekskæreste Chloe (Anna Faris) og ikke ved hvordan han skal fortælle Nat det. Hvad han dog ikke ved er, at Nat også har mødt en anden, nemlig den amerikanske forretningsmand Guy (Simon Baker) og selv pønser på, hvordan hun skal fortælle Josh at hun vil skilles, uden at sårer ham. Derfor kæmper parret bragt videre mod deres et års bryllupsdag, men den bliver alt andet end hvad de havde forventet.
ANNONCE
SF Film - I Give It a Year [Anmeldelse] SF Film
Der findes faktisk ikke mange romantiske komedier, der giver et sandfærdigt billede af, hvor kompliceret kærligheden i virkeligheden er. (500) Days of Summer er nok den film jeg kan mindes, der kommer tættest på. Det skyldes måske nok, at der ikke er megen romantik eller komedie over ulykkelig kærlighed, med mindre man overlader det til briterne.
ANNONCE
SF Film - I Give It a Year [Anmeldelse] SF Film
I Give It a Year er nemlig ikke den sædvanlige romantiske komedie, hvor alting nødvendigvis ender lykkeligt. Historien har en vis bittersødme over sig, hvilket klæder filmen rigtig godt. Det gør bl.a. at karakterernes følelser virker ægte og at filmen stikker bare en lille smule dybere end den gennemsnitlige amerikanske pladderromantiske komedie. Og findes der så ellers noget bedre end kulsort britisk humor?
ANNONCE
Drengerøvs faktor: 40%
 
Teknisk information:
Original titel: I Give It a Year
UK, 2013
Instruktør: Dan Mazer
Medv.: Rose Byrne, Rafe Spall, Anna Faris, Simon Baker, Minnie Driver, Jason Flemyng og Stephen Merchant
Genre: Romantisk komedie
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital
Længde: 97 min
Dansk premiere: 11. april 2013
Distributør: SF Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce