Connery

I Am Legend

I Am Legend er månedens drengerøvs DVD.

5 ud af 6 stjerner
Et nyhedsklip af videnskabskvinden, Dr. Alice Krippin, der stolt fortæller at hun og hendes hold af forskere har fundet kuren mod kræft.

Tre år senere...
I Am Legend
Vi er nu i New York City, som nu er totalt tilgroet af planter. Storbyen, der aldrig sover, er fuldkommen menneske tom.Pludselig suser en rød sportsvogn ned af gaden, i høj fart.

Her møder vi filmens hovedperson og eneste overlevende menneske, Dr. Robert Neville, der spilles overlegent og med hidtil uset dybde, af en hårdt pumpet Will Smith.

Richard er på jagt efter en flok hjorte, af en art og forsøger at skyde en af dem, mens han raser igennem New Yorks tomme gader, men de løber fra ham.

Han fanger endelig en på Times Square, der efterhånden er godt ødelagt og tilgroet af
Det er en af de mest imponerende åbningssekvenser i mands minde. Productiondesignet fortjener en Oscar. Det er fabelagtigt!

Det er fuldstændigt "Mind-blowing", hvordan filmholdet har kunnet få lov til at spærre så store dele af New York af og dekorere den med græs og planter, så den er kommet til at se øde og forladt ud.
En by der om nogen emmer af liv og travlhed.
ANNONCE
I Am Legend
Vi følger nu Richard Nevilles daglige færden. Han har mistet sin familie og bor nu alene med sin hund. Richard lader til at være immun overfor en aggressiv og uhelbredelig virus, der er brudt ud i verden.
En virus der er blevet til på grund af den vaccine, som Dr. Alice Krippin fremstillede mod kræft tre år tidligere. Den har muteret vaccinen og har gjort folk til en slags levende døde. De er en mellemting mellem zombier og vampyrer.
ANNONCE
I Am Legend
De tåler ikke dagslys og kommer derfor kun ud om natten, hvor de så jager efter føde.
Derfor må Richard barrikadere sig om natten og tit holde sig vågen for at være klar til at forsvarer sig selv og sin hund, hvis de inficerede skulle få færden af ham.

Men nettet er ved at strammes omkring Robert. Det lader nemlig til at de inficerede er ved at udvikle en eller anden form for intelligens og Nevilles dage er måske ved at være talte. Mere skal der ikke afsløre af den historie.

Ikke det første forsøg.
Historien er baseret på en Science fiction roman, af samme navn, fra 1954.
Bogen er skrevet af Richard Matheson og er filmatiseret to gange tidligere.
ANNONCE
I Am Legend
Første gang var i 1964 hvor den havde titlen "The Last Man on Earth" og havde gysermesteren Vincent Price i hovedrollen, og igen i 1971, denne gang under titlen "The Omega Man" med Charlton Heston i hovedrollen.

Allerede tilbage i 80'erne var det meningen, at 'I Am Legend' skulle være produceret.
Den gang var det Arnold Schwarzenegger der skulle have spillet hovedrollen og Ridley Scott (Alien, Gladiator), der skulle have instrueret, men produktionen faldt sammen, da den gik vildt over sit budget.

Nicolas Cage var også i betragtning til rollen som Robert Neville tilbage i 1998, med Rob Bowman som instruktør. Men Rob gik i gang med 'The X Files' filmen i stedet.

I 2002 overtog Michael Bay (Transformers) så projektet og det var her Will Smith kom ind i billedet. Men den gang valgte de to herrer at lave actionbraget og det sikre hit 'Bad Boys 2' i stedet.

Projektet levede dog videre igennem Will Smith, der synes det var en fremragende historie. Han gik derfor til Guillermo del Toro (Pan's Labyrinth, Hellboy), som afviste projektet, da han hellere ville lave fortsættelsen til "Hellboy", nemlig "Hellboy II: The Golden Army", som har premiere senere på året.

Derfor faldt valget til sidst på instruktøren Francis Lawrence. En forholdsvis ukendt musikvideo-instruktør, der tidligere har lavet action thrilleren "Constantine" med Keanu Reeves i hovedrollen. Endelig lykkedes det at få projektet på benene igen.
ANNONCE
I Am Legend
Det blev så til "I Am Legend", som herhjemme fik premiere den 25. december 2007.

Det er blevet til en både tankevækkende og meget dyster film, og dens dommedagsprofeti er ikke til at tage fejl af: Menneskeheden er næsten udryddet og det er vores egen skyld.

Selvom filmen ikke er en rigtig gyser, er den faktisk ret så uhyggelig. Der er især én sekvens, hvor Neville er nødt til at begive sig ind i en lagerhal, hvor han ved at de inficerede holder til. Det er nervepirrende god underholdning, der får en til at bide negle og sidde på det yderste af sædet.

Computereffektens forbandelse.
De mange computereffekter er for det meste ret imponerende.
ANNONCE
I Am Legend
New York er 100 % overbevisende som en forfalden storby, der er blevet forladt af menneskeheden.

Det der halter mest, er de inficerede. Og det er filmens helt store minus. De ligner nogle dårlige computerspils-renderinger og det er meget distraherende. Hvorfor man ikke har valgt at bruge rigtige mennesker og så lægge CGI effekterne oven på dem bagefter må guderne vide. Det havde virket 100 gange mere troværdigt. Mennesker er bare meget svære at fake.

Filmen bliver faktisk dårligere af at de er der.

Indtil da er det bare Robert Nevilles kamp for at overleve som eneste menneske på jorden.
Det der er interessant at se, er Nevilles mentale tilstand, der langsomt bliver nedbrudt fordi han ikke har kontakt med andre mennesker. Det er et studie i menneskelig psykologi og det kunne filmskaberne godt have brugt mere tid på. Der er en snert af det, men det er tydeligt, at de har valgt at lave en action film i stedet, for en "karakter-studie-film" sælger jo ikke så mange billetter.
Men det havde nok været en meget mere interessant film, end den zombie film "I Am Legend" udvikler sig til.
ANNONCE
I Am Legend
"I Am Legend" har helt sikkert nogle svaghedspunkter, men når alt er sagt og gjort, så er "I Am Legend" en forbandet underholdende film og fantastisk stemningsfyldt. Der er knald på fra start til slut.

Det største problem er i virkeligheden at den efterlader en med følelsen af at man gerne vil se mere. Når det sker, ved man at man har set en god film.

"I Am Legend" udkom i en 2-disk udgave på DVD og på Blu-ray. Her finder man to udgaver af filmen: Den originale biografversion og så en alternativ udgave med en anden slutning.
Ud over det indeholder DVD'en også 4 små animerede film, en dokumentar, på ca. 20 min om vira, og et bag-kameraet program på ca 50 min

Den udkom 4. juni.
ANNONCE
I Am Legend
Drengerøvs factor 100 %

Teknisk information:
Original titel: I Am Legend. USA 2007
Instruktør: Francis Lawrence.
Medvirkende: Will Smith, Emma Thompson.
Genre: Drama/Action/Sci-Fi/Thriller/Gyser
Billedformat: 2.40:1
Lyd: Dolby Digital 5.1
Længde: 96/99 min.
DVD Premiere dato: 4. juni 2008
DVD distributør: Warner Bros.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce