Connery

I Am Bruce Lee

Dokumentaren om historiens største kampsportsekspert bliver vist på Discovery Channel d. 12. maj.

I Am Bruce Lee
Bruce Lee er uden tvivl en af de største kampsportseksperter nogensinde, og hans utallige teknikker og formidable evner blev hyppigt vist i hans klassiske film såsom Enter the Dragon, Way of the Dragon og Fist of Fury. Lee er en amerikansk-født kinesisk skuespiller, instruktør og ikke mindst grundlæggeren af sin helt egen kampkunst kaldet Jeet Kune Do(The Way of the Intercepting Fist), som i dag bliver fulgt af mange entusiaster. Han fik de fleste af sine teknikker i sit studie af Wing Chun, en kinesisk form for kampsport, som han dog senere tog afstand til for at lave den mere avancerede form for kampkunst.
ANNONCE
I Am Bruce Lee
Da han var tre måneder gammel, tog hans forældre ham med til Hong Kong, hvor han forsøgte at tilpasse sig skolesystemet. Men efter nogle problematikker i skolegården samt et stigende antal af slagsmål på gaden, måtte hans forældre revidere deres levestil. Politiet kom ind i billedet, da Bruce bankede sønnen til en berygtet triade-familie, og politiet begyndte så småt at advare om, at der muligvis var en dusør for mordet af Bruce i omløb. Efter opholdet i Hong Kong blev Bruce Lee sendt tilbage til Amerika med 100 dollars i lommen og en række kampsportstrofæer. I Amerika formåede han at passe sin skolegang og studerede bl.a. drama og filosofi. Ved siden af hans succesfulde kampsportskarriere som både træner og konkurrence-deltager, fik han smag for filmens verden – hans far ejede et kantonesisk teater, hvilket allerede åbnede op for skuespillet i en meget ung alder.
ANNONCE
I Am Bruce Lee
Lee fik en masse roller i klassiske kampsportsfilm og fik bl.a. hovedrollen i den klassiske tv-serie ’The Green Hornet’ i 1966-67, hvor et umage par forsøger at bekæmpe kriminalitet. Derefter formåede han at skabe sig selv en ikonisk status i ikke blot kinesiske kampfilm, men også over hele verden.

Bruce Lee døde desværre i den unge alder af 32 år, da han under redigeringsarbejdet til Enter the Dragon døjede med kraftig hovedpine og få dage efter døde på mystisk vis. Man gætter på en allergisk reaktion på hovedpinetabletterne, men der går også en masser rygter omkring, at han blev forgiftet. Svaret kender vi ikke, men hans navn vil for altid blive husket i gennem årtusinder.
ANNONCE
I Am Bruce Lee
Selve programbeskrivelsen lyder:
'Vi går helt tæt på livshistorien om, den unikke filosofi bag og den stadig større arv efter en af de mest ikoniske stjerner fra det 20. århundrede i denne ekstraordinære dokumentar. Dette fascinerende program i 2 dele med intime interviews med familie og venner samt underholdnings- og sportsikoner viser, hvordan Bruce Lee har formet og stadig former liv, karrierer og værdier. 

På trods af en filmkarriere, som sluttede alt for tidligt med hans død som 32-årig, forbliver Bruce Lees kampsportsekspertise på film uden lige, og han betragtes i brede kredse som den største og mest indflydelsesrige kampsportskunstner. Bruce Lees bidrag til kamppsykologien, kampsportens filosofiske rødder og individets frigørelse har gjort ham til en inspirationskilde for et utal af fans verden over. "I Am Bruce Lee" kombinerer de bedste af Bruce Lees banebrydende kampsportsfilm med hidtil ukendte optagelser og præsenterer den definitive historie om en mand, der vil påvirke os mange år ud i fremtiden.'
ANNONCE
I Am Bruce Lee
Programmet får premiere på Discovery Channel d. 12. maj kl. 22.00!

Se et smugkig på dokumentaren lige her!

Del

Seneste nyt