Connery

Hvorfor er Fall Guys så populært et spil?

Fall Guys: Ultimate Knockout er et vanvittigt gaming fænomen og det mest populære spil i PlayStation Plus' historie - og nu ved jeg hvorfor

Da Fall Guys: Ultimate Knockout først dukkede op i oversigten over månedens gratis spil, i starten af August 2020, på min PlayStation, tænkte jeg 'hmpf, hvad fanden er det for en farverig børneplatformer?'

Stille og roligt begyndte jeg at lægge mærke til en enorm buzz omkring spillet, "hurtigst downloadede", "bedst sælgende", "Nu også på PC". 

Så jeg endte med at downloade det - og i løbet af 10 minutter fattede jeg det: Fall Guys er et spil, der virker for alle - og det er ekstremt vanedannende - og let tilgængeligt.

ANNONCE
Hvorfor er Fall Guys så populært et spil?

Hvis ikke du kender til Fall Guys, så lad mig forklare det helt simpelt:

Du er en Fall Guy. En klumpet levende jelly bean-lignende figur, der super gerne vil på førstepladsen. Du er ikke særligt koordineret, men du kan finde ud af fire ting: Løbe, hoppe, trække i dine modstandere - og falde.

Så snart men loader spilelt kan man gå i gang med at spille - man bliver sendt ind med 59 andre spillere der venter online - og herfra bliver man så sendt ud på en række simple baner - det gælder om at komme først - for hver runde bliver de dårligste Fall Guys sendt hjem, og resten fortsætter.

Det er i essensen et Battle Royale løbespil, som kræver minimalt med færdigheder - og afhænger af held og tilfældigheder, i lige så høj grad som selve færdighederne. 

ANNONCE
Fall Guys - Gameplay

Spillet er så let at alle kan være med: Børn, voksne, bedsteforældre - babyer?

Kombineret med muligheder for at opgradere sin Fall Guy med nye cute og sjove dragter og udklædninger, for point man tjener ved at deltage i spil, tapper Fall Guys ind i tidens ånd.

Det er elementer, der har gjort vidt forskellige spil som Fortnite og Candy Crush til nogle af de mest populære spil i verden.

Spillet blev skudt i gang og gjort gratis for PlayStation Plus spillere, men spillet fik simultant premiere for PC-spillere på Steam, hvor det på blot 24 dage har solgt mere end 7 millioner eksemplarer(!). På Steam er spillet prissat til 19.99 euro - (godt 150 kroner) og placerer sig i et prisleje, der er lettere at være med på, end AAA-titler til mellem 350 og 500 kroner. 

Fall Guys har altså på under en måned, omsat for mere end 1 milliard kroner - på Steam alene, og uden alle de penge, som folk er begyndt at smide efter DLC Add-Ons og kosmetiske opgraderinger. 

Fall Guys er uden tvivl en velkalkuleret pengemaskine, men jeg kan faktisk godt lide spillet. 

Det er let, har en meget tilforladelig læringskurve - og så kan man gå til og fra spillet uden et stort tidscommitment - Fall Guys kan nydes i små træk på 15 minutter, eller man kan bruge al sin tid, i jagten på de eftertragtede kongekroner, som førstepladsen belønnes med.

Og lige om lidt er Fall Guys klar med sæson 2. En ny omgang baner, der inspireret af middelalderen, er klar til at trække flere spillere, flere penge og flere fald. 

ANNONCE
Fall Guys Season 2
Del

Seneste nyt