Connery

Hvor er Britta Nielsens forsvundne millioner?

Ny dokumentarserie graver efter de 113 millioner der endnu ikke er dukket op

Britta Nielsen, danmarks omvendte Robin Hood, dukkede op på landet forsider den 9. oktober 2018, for den vanvittige sag om bedrageri, med over 100 millioner kroner, som hun over en 25-årig periode flyttede til egne kanaler fra sin stilling i Socialstyrelsen. 

Nu graver Discovery i sagen, i en ny 3-delt dokumentar, under navnet 'Britta og de forsvundne millioner'. 

Fra den ene dag til den anden er den 64-årige afdelingsleder fra Hvidovre, Britta Nielsen, på alles læber. I dag sidder Britta i fængsel for bedrageri for 117 millioner kroner, og hendes tre børn kan forberede sig på at gøre hende følgeskab, efter at de i landsretten for nyligt er blevet dømt for hæleri af særlig grov beskaffenhed.

I dag er det stadig kun lykkedes at lokalisere værdier for fire af de 117 millioner kroner, som Britta nåede at rage til sig i sin tid i Socialstyrelsen, før hun flygtede ud af landet.

Samtaler med flere tætte kilder

I forbindelse med den nye dokumentarserie, fortæller Discovery, at de har været omkring flere kilder, der gennem årene har været tættest på begivenhederne: "Blandt andet møder vi bogholderen fra Roskilde, der var med til at fælde Britta, den ene datters veninde, der beretter om, hvordan det var at komme i hjemmet i Hvidovre som barn, samt en tidligere svindeldømt, der giver nye indsigter i, hvad der mon kan have drevet Britta. Derudover taler vi også med nye førstehåndskilder fra Sydafrika, der har bevidnet sagen personligt." lyder det fra Discovery.

ANNONCE
Britta og de forsvundne millioner - Discovery - Hvor er Britta Nielsens forsvundne millioner? Britta og de forsvundne millioner - Discovery

Kilder i Sydafrika leder også sporet i retning af et mystisk pengeskab, hvor svaret på, hvad der er sket med de mange millioner kroner, måske ligger gemt.

"Sagen om Britta Nielsen bliver ved med at fascinere og forarge. Vi har fået mulighed for at få et unikt indblik i retsdokumenter og bevismateriale. Derfor prøver vi i den nye dokumentarserie at give svar på, hvad der skete med de 117 millioner kroner, som Britta svindlede sig til gennem sin tid i Socialstyrelsen," siger Pil Gundelach Brandstrup, programdirektør hos Discovery.

Britta og de forsvundne millioner vises på Kanal 5 og streamingtjenesten Discovery+ fra 10. november 2021. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce