Connery

Hver tredje dansker vil hellere se film derhjemme end i biografen

Har dine biografvaner ændret sig?

Op mod hver tredje vil hellere se film  hjemmet end i biografen. 

I hvert fald hvis man skal tro en ny rundspørge fra Kantar, udført på vegne af Samsung, som antyder, at de danske filmpremierer i stigende grad vil blive set på TV-skærmen derhjemme i stuen frem for i biografen. Ifølge en talsperson kan dette skyldes, at danskernes forventninger til TV-oplevelsen er under forandring.

Er biografturene på retræte? Ikke nødvendigvis. Men ifølge Samsungs seneste rundspørge vil flere mennesker se kommende film- og TV-premierer derhjemme fra sofaen. Faktisk svarer to ud af fem i aldersgruppen 18-29 år (39%) at de i fremtiden vil streame film og serier hjemmefra i stedet for at gå i biografen. På tværs af alle adspurgte er dette tilfældet for næsten hver tredje (29%).

Ifølge Magnus Nørgaard, der er TV/AV-talsperson hos Samsung i Danmark, kan dette skyldes, at danskerne i stigende grad kan skabe kvalitetsoplevelser derhjemme:

"Jeg tror, at danskerne generelt har vænnet sig til en TV-oplevelse af højere kvalitet derhjemme (Red. Læs eks. om elektronikmærkets seneste OLED Skærm), og derfor kan det være en tilsvarende oplevelse at se en ny film eller serie hjemme fra stuen sammenlignet med en biografskærm." lyder det fra Magnus der fortsætter: "Derudover er der de seneste par år også kommet fart på nyudgivelser og premierefilm på streamingtjenesterne, så man stadig fanger nyhedens interesse hjemme fra stuen." 

Det giver mening at Samsung, der sammen med andre tv-producenter, gerne vil sælge et tv til stuerne, håber på dette. Der er heller ingen tvivl om, at Corona-pandemien satte et øget skub i opgraderingerne af hjemmebiograferne, og biograferne - de har et stort arbejde forude, med fortsat at trække folk til de store sale. 

Har du allerede droppet biograferne, for i stedet at fange filmene derhjemme?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce